Miodrag Vlahović pozvan na Molitveni doručak

115 pregleda 15 komentar(a)
Miodrag Vlahović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miodrag Vlahović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.12.2014. 11:54h

Miodrag Vlahović, predsjednik Crnogorske demokratske unije (Cdu), dobio je poziv da prisustvuje 63. Nacionalnom molitvenom doručku, koji će se održati 5. februara 2015. godine u Vašingtonu, saopšteno je iz ove političke partije.

Svake godine, predsjednik SAD i članovi Kongresa pridružuju se vladinim zvaničnicima, liderima iz Sjedinjenih Država, diplomatskoj zajednici i prijateljima sa svih strana svijeta, kako bi podijelili duh prijateljstva kroz molitvu i zahvalnost.

"Cdu, kao građanska partija liberalno-demokratske orijentacije, doživljava vjersku i etničku toleranciju i solidarnost kao vrijednosti i ideje najvišeg reda važnosti. Posljedice politike kojoj su podvojenost i sukobi među ljudima bili osnovna motivacija i razlog postojanja su i dalje prisutne u našem društvu. Odbojnost prema drugom i drukčijem su, nažalost, među nama. Te pojave ne smijemo ignorisati, niti tolerisati. Socijalna, politička i kulturna održivost crnogorskog društva uslovljena je i odnosom svih nas prema ovim opasnim i destruktivnim idejama i njihovim zagovornicima", navodi se u saopštenju Cdu..

Dodali su da zbog svih tih razloga poziv predsjedniku Vlahoviću na Molitveni doručak, na kojem će učestvovati ugledne ličnosti iz preko 130 zemalja svijeta, doživljavaju i kao svojevrsno priznanje njihovoj partiji za njenu spremnost i odlučnost da u crnogorskom društvu budu promoter ideja mira, tolerancije, razumijevanja i solidarnosti među ljudima - bez obzira na vjeru, naciju, pol ili bilo koju drugu specifičnost i ljudsku razliku.

Bonus video: