Radunović: Vlast ne zanima narodna volja kada je u pitanju NATO

Kako je kazao Radunović, sramna argumentacija da su protiv atlantskih integracija uglavnom neobrazovani slojevi društva, doživjela je pravi fijasko
65 pregleda 6 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Boris Pejović
Slaven Radunović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.12.2014. 14:47h

Činjenica da NATO integracije imaju samo 28,8 odsto podrške među studentima u Crnoj Gori, i to po anketi rađenoj uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, samo pokazuje koliko vrh vlasti ne zanima narodna volja, smatraju u Novoj srpskoj demokratiji.

Članstvo Crne Gore u NATO-u podržava 28,8 odsto studenata, 55 odsto je protiv, dok 16,3 odsto nema stav o tom spoljnopolitičkom pitanju, pokazalo je istraživanje agencije DeFacto Consultancy o povjerenju u Alijansu među visokoškolcima.

Potpredsjednik NOVE Slaven Radunović upitao je ima nakon tih podataka iko više pravo da, kako je rekao "siluje realnost, i troši novac i vrijeme, u svrhu promocije ovog "prioriteta" Vlade Crne Gore".

"Činjenica da NATO integracije imaju samo 28,8 odsto podrške među studentima u Crnoj Gori, i to po anketi rađenoj uz podršku Ambasade SAD, samo pokazuje koliko vrh vlasti ne zanima narodna volja, i da su njihovi lični interesi dominantni u kreiranju državne spoljne politike", rekao je Radunović agenciji MINA.

Kako je kazao, sramna argumentacija da su protiv atlantskih integracija uglavnom neobrazovani slojevi društva, doživjela je pravi fijasko.

"Podsjetiću da je neposredno prije ove ankete i omiljeni režimski metodolog obavijestio javnost da medju punoljetnim stanovnicima Crne Gore NATO ima podršku od samo 35 odsto", ukazao je Radunović.

On je upitao da li će neko iz Vlade odgovorati zbog planskog dezinformisanja javnosti.

"Saopštavanjem lažnih podataka o podršci priključenju Sjevernoatlantskom savezu od 47 odsto, s ciljem varanja ljudi koji svojim novcem istima obezbjedjuju plate", naveo je Radunović.

Prema njegovim riječima, u demokratskoj državi, odmah bi uslijedile ostavke onih koji su na sebe preuzeli odgovornost da u ime Vlade, svojim građanima u oči saopštavaju neistinu.

"Narodna volja, ovako jasno izražena, morala bi da bude obavezujuća za svaku odgovornu vlast. Neka (Milo) Đukanović svoju servilnost adresama kojih se boji, dokazuje na neki drugi način", poručio je Radunović.

Bonus video: