Vučurović: SDP da kaže da li je za prelaznu Vladu

SDP je, kako je kazao Vučurović, u poslednjih 17 godina imao mnogo veće i značajnije razloge da raskine koaliciju sa DPS-om, nego što je to "Kraljičina plaža"
8 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Arhiva Vijesti
Jovan Vučurović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.12.2014. 14:26h

Socijaldemokratska partija ako stvarno želi da se mijenja vlast, treba otvoreno da saopšti da su za prelaznu vladu i ulazak opozicionih stranaka u vladu, javna preduzeća i ustanove i u sektor bezbjednosti, saopšteno je iz Nove srpske demokratije (NOVA).

Portparol Jovan Vučurović ocijenio je da je spor između Demokratske partije socijalista (DPS) i SDP oko "Kraljičine plaže" čista prevara i skretanje pažnje sa teških problema Crne Gore.

"Ako SDP stvarno želi da se mijenja vlast, onda treba otvoreno da saopšti da su za prelaznu vladu i ulazak opozicionih stranaka ne samo u vladu, nego i u javna preduzeća i javne ustanove, kao i u sektor bezbjednosti. Dakle, da se opoziciji omogući neposredna kontrola nad svim onim segmentima koje je DPS koristio za krađe na izborima", rekao je Vučurović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, jedino takva poruka SDP-a mogla bi djelovati ozbiljno, poslije čitavog niza fingiranih poteza i manipulacija. "Na taj način i oni bi pokazali da žele da se u Crnoj Gori nešto mijenja na bolje. Dakle, prelazna vlada ili ništa", poručio je Vučurović.

On je kazao da i DPS i SDP treba odati priznanje na, kako je naveo, dirljivim i gotovo skojevski nadahnutim nastupima u kojima ponovo izražavaju ogromnu brigu za Crnu Goru i njenu obalu.

On je kazao da se onda te dvije brige sudaraju i pretvaraju u sukob koncepcija pa se, kako je rekao, vaga ko više brine, voli, pati.

"Samo naivni mogu nasjesti na ovu priču, jer smo se 17 godina nagledali brojnih "sukoba" između DPS i SDP-a, a kad je i bilo nekih sitnih varnica obično su izbijale zbog ličnih interesa, a predstava bi se, po pravilu, završala tako što bi se socijaldemokrate vraćale u zagrljaj DPS. Poput Lesija, što reče jedan poslanik DPS-a", rekao je Vučurović.

SDP je, kako je kazao, u poslednjih 17 godina imao mnogo veće i značajnije razloge da raskine koaliciju sa DPS-om, nego što je to "Kraljičina plaža".

Prema Vučurovićevim riječima, DPS i SDP zajedno su prodali pola Crne Gore, KAP, Telekom, EPCG i ostala najvažnija preduzeća."Dogovorili su korupciju oko jedne dionice autoputa, a sad, navodno, imaju problem oko dvije plaže".

"Čista obmana koja, osim skretanja pažnje sa glavnih tema, služi i za stvaranje privida kako se SDP nešto pita u toj koaliciji, kako bi se ta partija izdigla makar iznad cenzusa ispod kojeg su pali nakon što su političkom korupcijom i prevarom glasača, zajedno sa Pozitivnom Crne gore omogućili DPS-u da formira vlast u Podgorici", kazao je Vučurović.

On je rekao da je važno konstatovati i činjenicu da se DPS nalazi u ogromnim problemima.

Vučurović je kazao da je to je pokazala i smjena šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost koju predstavljaju kao ostavku.

"Pod pritiskom su cjelokupne javnosti zbog očajne ekonomske situacije, najavljuju se brojni protesti nezadovoljnih građana, iz Evropske unije su više puta najavili blokadu pregovora zbog neispunjavanja obaveza iz poglavlja 23 i 24. U takvoj poziciji vrh DPS-a, kao iskusni i prekaljeni manipulanti i prevaranti, čini sve kako bi skrenuo pažnju sa svojih problema", rekao je Vučurović.

Bonus video: