"HOĆEMO PRAVU DEMOKRATSKU TUČU"

Radulović: Narodni protest nakon Nove godine, očekujemo do 400.000 ljudi

"Hoću da ono što sam 90-tih godina sanjao da pretočimo, hoćemo pravnu državu, održivi razvoj, ja neću Crnu Goru, kao Bugarsku i Rumuniju, ja hoću Crnu Goru koja miriše na Njemačku, Dansku"
0 komentar(a)
Branko Radulović Demokratski front tribina Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Branko Radulović Demokratski front tribina Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.02.2019. 17:25h

Demokratski Front poslije Nove godine organizovaće opštenarodni mirni protest protiv vlasti, najavio je gostujući u emisiji "Živa istina" poslanik Fronta i potpredsjednik Skupštine Branko Radulović.

On kaže da očekuju da će se okupiti oko 300.000 do 400.000  ljudi.

"Hoćemo tuču, pravu tuču, demokratsku, crnogorsku, ravnopravnu, hoću da ono što sam 90-tih godina sanjao da pretočimo, hoćemo pravnu državu, održivi razvoj, ja neću Crnu Goru, kao Bugarsku i Rumuniju, ja hoću Crnu Goru koja miriše na Njemačku, Dansku". 

Na pitanje da li DF poziva na ulične proteste sa sukobima, Radulović je odgovorio:

"Ne, ne mi hoćemo ono što je Gandi uradio, mi želimo ono što je napravljeno na Tajlandu, ono što su napravili Poljaci, ali ako ne bude odgovora na mirne proteste, ako će neko da me zabije u tor, što misli Đukanović, sa svojom zabranom okupljanja, sa svojim Veljovićem, onda i mi imamo petlju". 

Radulović kaže da je protiv rumunskog scenarija, ali da ga ne isključuje, jer kaže da će biti teško iskontrolisati 300.000 do 400.000 ljudi, koliko očekuju na protestu. 

Na pitanje da li je za organizovanje protesta neophodna podrška SNP i Pozitivne, kaže da  će oni koji zaista žele da Crnu Goru mijenjaju doći i dobrodošli su.

Cilj je, dodaje jasan doći - do slobodnih izbora.

"Nećemo ulicom da osvojimo vlast, nećemo balvanima, hoćemo prelaznu tehničku vladu, a onda poslije dvije, tri godine izbori na svim nivoima". 

Siguran je da predsjednik države Filip Vujanović neće ispuniti mandat do kraja.

"To mu obećavam skinućemo mu imunitet, biće novi saziv Skupštine, vrhovni državni tužilac Stanković ili neko drugi će ga poslati na neko mjesto,  moraćemo da izaberemo novog predsjednika". 

Radulović je odgovarajući na pitanje koliko ima istine u pričama da DF treba da se reformiše rekao da "nikada nije bilo priče o nečemu što je jača centralizacija,  nikada, nego jača efikasnost".

On je govoreći o izborima u Herceg Novom rekao da je bacio telefon, kada mu je Milovan Baždar rekao sa kim prave koaliciju i ko će je voditi.

"Odlučili su lokalni funkcioneri, želim im svako dobro, rekao sam im ukoliko naprave beranski scenario, pobijediće, ako ne neka im je Bog upomoć".