DPS je naš politički protivnik, pobijedićemo ih poštenom igrom

9 komentar(a)
Danijela Đurović, Foto: Privatna arhiva
Danijela Đurović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.12.2014. 13:39h

Koalicija Sačuvajmo Novi za dobro Novog SNP-DF-NS kampanju je počela pozivom svima za stvaranje jednog širokog pokreta narodnog jedinstva.

"SNP, DF i Narodna stranka su dobile podršku Demokratske srpske stranke, Demokratskog centra Boke i Stranke penzionera, invalida rada i socijalne pravde. Zahvalni smo istaknutim pojedincima koji su prisustvom na našim promotivnim skupovima dali svoj doprinos. Posebnu zahvalnost dugujemo dr Goranu Komaru koji svojim primjerom, kao slobodan i uvažen intelektualac, iznosi svoje stavove utemeljene na dubinskom poznavanju naše istorije i tradicije, sa istinskim uvjerenjem da je naša Koalicija izraz iskrenog narodnog jedinstva“, navodi se u saopštenju Koalicije SNP-DF-NS.

"Tokom naše kampanje iznosili smo jasne, nedvosmislene stavove iza kojih stoji svaki od 34 kandidata za odbornika i garantuje svojom čašću da su spremni da ponesu teret odgovornosti kada je u pitanju budući razvoj Herceg Novog. Smatramo da je kampanja jasno pokazala razliku između javno iznesenih stavova učesnika na izborima 14. decembra i da su te razlike opredjeljujuće za podršku Koaliciji Sačuvajmo Novi-Za Dobro Novog! SNP-DF-NS“.

U saopštenju se navodi da je obaveza svih koji učestvuju u političkom životu Herceg Novog da daju maksimalan doprinos jedinstvu i slozi svih građana Herceg Novog, uvjereni da su to dokazali sopstvenim primjerom.

"DPS je naš politički protivnik i mi ćemo ih poštujući pravila pobjediti i očekujemo da će napokon shvatiti da treba da promijene svoju politiku prema Herceg Novom i kao konstruktivna opozicija daju doprinos. Vulgarni napadi i nejasni politički stavovi kojima je NVO Izbor zasula javnost Herceg Novog od svog osnivanja do danas, su samo doprinijele podjelama, sukobima i konfuziji", tvrdi se u saopštenju.

"Osnovni pokretač energije koju Koalicija ima je pravo na lokalnu samoupravu i naša odlučnost da se odluke o Herceg Novom donose u Herceg Novom. Ovaj grad će uvijek imati snage da se odupre pritiscima bilo koje vrste, bilo to od pogrešnih politika ili namjera novokomponovanih tajkuna koji u sprezi sa kriminalcima žele da vladaju Herceg Novim“, zaključuje se u saopštenju koje je potpisala Danijela Đurović, šefica Izbornog štaba Koalicije uz poziv da građanima da iza izađu na izbore 14. decembra.

Bonus video: