Pavlović: Jedina neokaljana institucija je ulica

On je kazao i da se sistem raspada, te da se Đukanović, Marković i Milan Roćen dogovaraju, te da će novo rješenje na čelu ANB-a, ako se oni dogovore, biti "pitoreskno"
15 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.12.2014. 19:02h

Poslanik Pokreta za promjene Koča Pavlović poručio je da će predstavnici te partije izaći iz državnih institucija i na ulici tražiti smjenu vlasti.

"Sve ove takozvane institucije su samo dio fasade i PZP će izaći iz ovih institucija, izaći će na ulicu i pridružiće se narodu jer je u ovakvoj Crnoj Gori u kojoj Duško Marković, Milo Đukanović i ostala ekipa ne dozvoljavaju da se stvori nijedna institucija, jedina neokaljana institucija je ulica", rekao je Pavlović u polemci sa Markovićem u parlamentu.

On je kazao i da se sistem raspada, te da se Đukanović, Marković i Milan Roćen dogovaraju, te da će novo rješenje na čelu ANB-a, ako se oni dogovore, biti "pitoreskno".

"Nemojte više da vučete javnost za nos, ova javnost izlazi na ulicu i to se vidi svaki dan, PZP će se pridružiti. Jedino čega se plaši ovaj režim jeste ulica i to je jedina institucija koja može odgovoriti na ovu korupciju. Marković i Đukanović se ne plaše ni Vesne Medenice, ni Ivice Stankovića, ni MUP-a. Ne boje se ni Vašingotnskih dokaza, ni EU, boje se samo građana" rekao je Pavlović.

Marković je poručio Pavloviću da je najveća neodgovornost samo kritikovati a ništa ne raditi.

"I najveća je politička neodgovornost nepriznavati institucije i politiku prenijeti na ulice. Unapređenje inistitucija se događa kroz izbore i promjene vlasti, ja vjerujem da će to tako biti u Crnoj Gori i nadam se, ako bude drugačije spreni smo i na to" rekao je Marković, na šta su mu iz opozicionih klupa dobacili pitanje da li je to spreman za promjenu vlasti.

"Ne nego da se vlast mijena na ulicama a ne na izborima, a što se mene tiče ja sam spreman i za promjenu vlasti" rekao je ministar pravde.

Pavlović je nakon toga kazao da Marković, pored toga što kontroliše ANB, kontroliše i "civilni sektor" u kojem su Sava Grbović Džigi i Brano Mićunović, na šta je Marković odgovorio da poslanik DF-a ima veliku želju da bude kadrovnik u službama bezbjednosti i određuje ko će biti direktor policije, ANB-a i ko će biti prisluškivan

Bonus video: