Kupovina glasova: Đačić tvrdi da su joj podmetnuli

Porodica Cmiljanić iz pljevaljskog naselja Komini, optužila Đačić da im je nudila novac da glasaju za DPS
131 pregleda 3 komentar(a)
Glasanje, Foto: Luka Zeković
Glasanje, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.12.2014. 16:42h

U Osnovnom sudu u Pljevljima, pred sudijom Sanjom Aničić juče je počelo suđenje aktivistkinji DPS-a Jovanki-Joki Đačićkoju tužilaštvo tereti za povredu opredjeljenja pri glasanju, odnosno kupovinu glasova uoči lokalnih izbora u maju.

Iako se protiv nje vodi krivični postupak Đačić je nedavno glasovima partijskih kolega, Bošnjačke stranke i SDP-a izabrana za člana Opštinske izborne komisije.

Porodica Cmiljanić iz pljevaljskog naselja Komini, optužila je svoju komšinicu Đačić da im je nudila novac da glasaju za DPS na majskim lokalnim izborima u Pljevljima.

Oni su navodnu kupovnu glasova zabilježili mobilnim telefonom, a snimci su objavljeni i na internetu. Đačićeva je juče negirala krivicu, tvrdeći da joj je sve podmetnuto.

Ona je kazala da je za navodnu kupovinu glasova optužio Darko Cmiljanić jer je pred izbore dobio zaposlenje u JP Vodovod kojim upravlja opozicija.

Cmiljanić je kazao da je u Vodovodu počeo da radi preko Biroa rada, negirajući da je nakon izbora primljen u stalni radni odnos.

On je ostao pri ranijem stavu da je Đačićevu snimio kada mu je nudila novac da glasa DPS.

Prema njegovim riječima kada je Đačićeva primijetila da je snima počela je da ga moli da to ne radi, a u jednom trenutku je pokušala da mu otme telefon.

Darkova majka Milena Cmiljanić svjedočila je da je Đačić tog dana više puta zvala na telefon i tražila da glasaju za DPS, nudeći im 50 eura za glas, dok je njegov otac Milanko Cmiljanić kazao da ih je Joka molila da unište snimak, što je i on tražio plašeći se za bezbjednost svoga sina.

Sutkinja Aničić zakazala je za 29. decembar novo ročište na kojem će biti saslušani svjedoci Slavko Lacman i Rade Vujisić.

Saslušanju svjedoka usprotivila se zamjenica državnog tužioca Sanja Golubović ističući da ih Đačić tokom davanja iskaza u tužilaštvu nije pominjala.

Bonus video: