Pajović: Čistka u DPS razlog za ostavku Vučinića

On smatra da se, kada je novi kadar u pitanju, teško može očekivati profesionalac. "To je ono što su očekivanja, čini mi se, većeg dijela javnosti Crne Gore"
11 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Darko Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 10.12.2014. 13:01h

Razlog za ostavku direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), Bora Vučinića, je čistka u redovima Demokratske partije socijalista (DPS), jer je ANB bila i ostala politički organ te stranke, smatra predsjednik Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović.

Vučinić se povukao sa funkcije direktora ANB-a, a to je, kako je saopšteno iz Agencije, odlučio nakon dogovora sa premijerom Milom Đukanovićem.

Pajović je agenciji MINA rekao da je evidentno da za ostavku Vučinića mogu biti dvojaki razlozi, a vrijeme će pokazati koji su.

Jedan razlog, u koji, kako je kazao, manje vjeruje, su poruke koje je Crna Gora dobila od međunarodnih partnera, da su neophodne reforme bezbjednosnih službi i da je to bitan uslov uslov za NATO.

"A drugi, koji je više vjerovatan, je sasvim sigurno čistka u redovima DPS-a, jer je ANB bila i ostala politički organ DPS-a, tako da više liči na agenciju koja se bavi bezbjednošću DPS-a, nego nacionalnom bezbjednošću države Crne Gore", kazao je Pajović.

On smatra da se, kada je novi kadar u pitanju, teško može očekivati profesionalac. "To je ono što su očekivanja, čini mi se, većeg dijela javnosti Crne Gore".

Kako je dodao, prije će biti da će se raditi o održavanju kontinuiteta ljudi koji su spremni da vjerno služe i očuvaju bezbjednost DPS-a, a ne Crne Gore.

Bonus video: