URA: Javni servis otet od građana, otvoreno stali na stranu kriminalnog DPS-a

“Tako nam opet Dnevnik počinje odama vječnom vođi, a njegovi kriminalni poslovi koji izlaze ovih dana dokumentovano u javnost ili se prećute ili za njih javnost na programima RTCG-a čuje tek kada DPS smušeno pokuša da ih demantuje i obezvrijedi"
4612 pregleda 28 komentar(a)
Ilustracija GP URA: Javni servis, Foto: URA
Ilustracija GP URA: Javni servis, Foto: URA
Ažurirano: 22.01.2019. 15:05h

Javni servis (RTCG) je otet od građana Crne Gore i služi za propagandističko djelovanje posredstvom kojeg se želi što više očuvati tridesetogodišnja vladavina jednog čovjeka i jedne partije, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni kažu da je po porijeklu isti novac iz Migove koverte završio u ruke aktuelnog uredništva medijske kuće svih građana i da je ono što oni rade sramota za novinarski poziv.

“Tako nam opet Dnevnik počinje odama vječnom vođi, a njegovi kriminalni poslovi koji izlaze ovih dana dokumentovano u javnost ili se prećute ili za njih javnost na programima RTCG-a čuje tek kada DPS smušeno pokuša da ih demantuje i obezvrijedi. Čitaju se integralno saopštenja DPS-a a reagovanja na takva saopštenja izostaju”, navode oni.

Ukazuju da su danas "po ko zna koji put" pisali žalbu na program RTCG i kako kažu “ne sa namjerom da funkcioneri DPS-a koji većinski sjede u medijskoj kući svih građana Crne Gore to prihvate, već da bi javnosti skrenuli pažnju na to da to što vide, pročitaju i čuju na programima javnog servisa nije potpuna slika i nije objektivna informacija, već laž i medijski mrak”.

“RTCG je u potpunosti prestao da objavljuje reagovanja i saopštenja Građanskog pokreta URA, i ako ih na to obavezuju zakonska i novinarska načela. Aktuelnom uredništvu se ne dopada to što smo javno rekli da je njihov rad zastiđe i da će se Pink zaboraviti pored ovakvog javnog servisa”, zaključuju u URI.

Bonus video: