Suhih: Uskoro Komisija za Mugošu

Osnivanje Komisije je predviđeno i koalicionim sporazumom između SDP i DPS o formiranju vlasti u Podgorici
147 pregleda 25 komentar(a)
Miomir Mugoša, Đorđe Suhih, Foto: Boris Pejović
Miomir Mugoša, Đorđe Suhih, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.12.2014. 06:35h

Predlog o formiranju komisije, koja bi trebalo da preispita ugovore i poslove koje je administracija bivšeg gradonačelnika Miomira Mugoše sklopila u prethodnom periodu, najvjerovatnije će se naći pred odbornicima Skupštine Glavnog grada na sjednici pred Novu godinu.

Predsjednik lokalnog parlamenta i podgoričkog SDP-a Đorđije Suhih kazao je “Vijestima” da se o tom pitanju ovih dana dogovaraju sa koalicionim partnerom (DPS), istakavši da je ranije planirano da se Komisija formira do Nove godine.

Suhih je kazao da je rano da se predlog o formiranju Komisije nađe na zasjedanju Skupštine, zakazanom za 9. decembar, s obzirom da je već određen dnevni red, ali da će o tome, ipak, razgovarati sa šefovima odborničkih klubova.

“Komisija bi predstavljala neku vrstu unutrašnje kontrole i ispitala bi sve ono što je okupiralo pažnju javnosti. To se odnosi i na slučaj Carine i prenosa vlasništva nad zemljištem KAP-u, čije ispitivanje je SDP i ranije potencirao”, kazao je Suhih.

Osnivanje Komisije je predviđeno i koalicionim sporazumom između SDP i DPS o formiranju vlasti u Podgorici.

Suhih je naglasio da ne žele ništa da prejudiciraju, već da nakon kontrole, objasne javnosti kakvo je stanje.

“Mugoša je rekao da ima papire za sve... Možda je on i najzainteresovaniji da se to sve preispita i jednom zaključi. Mislimo da time postižemo transparentnost u radu, na čemu ćemo insistirati i u budućnosti”, kazao je Suhih.

Bonus video: