Rektorka Vojvodić prva do Bebe Popovića

Vojvodić govorila na konferenciji "Evropska unija i zapadni Balkan - šanse partnerstva i obostrane nedoumice", koju je u Beogradu, povodom prve godišnjice rada kancelarije u Beogradu, organizovao Institut za javnu politiku
237 pregleda 22 komentar(a)
Radmila Vojvodić, Vladimir Popović, Foto: Screenshot
Radmila Vojvodić, Vladimir Popović, Foto: Screenshot
Ažurirano: 05.12.2014. 20:53h

Bivši predsjednik Evropske komisije (EK), Žoze Manuel Barozo govorio je na konferenciji "Evropska unija i zapadni Balkan - šanse partnerstva i obostrane nedoumice", koju je u Beogradu, povodom prve godišnjice rada kancelarije u Beogradu, organizovao Institut za javnu politiku Vladimira Bebe Popovića.

Barozo je danas doputovao u Podgoricu gdje se sreo sa premijerom Milom Đukanovićem.

Popovićev Institut, koji je prošle godine u Podgorici, uz podršku Vlade Crne Gore, organizovao konferenciju "Riječ, slika, neprijatelj" sa ciljem da pokuša da diskredituje kritički nastrojene medije, imao je podršku rektorke Univerziteta CG Radmile Vojvodić, glavnog pregovarača Crne Gore sa EU Aleksandra Pejovića i ambasadora Crne Gore u Beogradu Branislava Mićunovića, supruga Radmile Vojvodić.

RTCG je poslala u Beograd specijalnog izvještača, a kamere Javnog servisa su zabilježile da je rektorka Vojvodić sjedjela do Popovića u prvom redu i govorila na konferenciji, kao i Pejović.

Osim što je, uz blagoslov premijera Mila Đukanovića, Popović vodio nezapamćenu hajku protiv nezavisnih medija u Crnoj Gori preko poslušnih medija, on je javno priznao i da je učestvovao u pokušaju diksreditacije direktorice MANS-a Vanje Ćalović tako što je preko interneta na razne adrese slao video snimke intimne prirode na kojima je navodno Ćalović.

Ti snimci su poslužili provladinom tabloidu “Informer” da brojnim tekstovima, koji su sablažnjavali javnost, nastavi prljavu kampanju protiv Ćalović.

Rektorka Vojvodić se nije oglašavala povodom toga, kao ni povodom Bebine konferencije "Riječ, slika, neprijatelj" čiji je cilj bio gušenje slobodnog novinarstva.

Bonus video: