Pajović i DPS izabrali Jonicu, Demokratski front se naljutio

Jonicu je predložio Darko Pajović (Pozitivna), a osim njega podržali su je poslanici DPS-a i Bošnjačke stranke. Za Medojevića su glasali jedino Mandić i Bulatović
66 pregleda 0 komentar(a)
Snežana Jonica, Foto: Boris Pejović
Snežana Jonica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.12.2014. 19:09h

Poslanica SNP-a Snežana Jonica izabrana je za zamjenika predsjednika Odbora za bezbjednost, čime će postati i članica Vijeća za nacionalnu bezbjednost, koje koordinira službama obavještajno bezbjednosnog sektora.

Članovi Odbora iz DF Predrag Bulatović, Andrija Mandić i Nebojša Medojević, koji je bio kandidat koalicije za to mjesto, napustili su sjednicu, kako je rekao Mandić do daljeg. On je optužio DPS za opstrukciju.

Jonicu je predložio Darko Pajović (Pozitivna), a osim njega podržali su je poslanici DPS-a i Bošnjačke stranke. Za Medojevića su glasali jedino Mandić i Bulatović.

U Vijeću za nacionalnu bezbjednost, kojim rukovodi premijer Milo Đukanović, su i predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost Mevludin Nuhodžić i njegov zamjenik. To mjesto je međutim do sada bilo upražnjeno jer se opozicija nije mogla usaglasiti ko će preuzeti funkciju zamjenika predsjednika Odbora.

Nuhodžić je večeras na sjednici Odbora podsjetio poslanike DF da su "im ostavili prostora da se dogovore" oko kandidata. Dok su Bulatović, Medojević i Mandić izlazili iz sale Luiđ Škrijelja (DPS) im je poručio: "Nijesmo mi krivi što ne možete da se dogovorite".

Dina Bajramspahić (Institut alternativa) ranije je upozorila da Vijeće za nacionalnu bezbjednost ima važne nadležnosti za koordinaciju obavještajno bezbjednosnog sektora, unaprjeđenje razmjene informacija između službi i kreiranje politika u toj oblasti.

Bonus video: