Podrška za Joku Đačić uprkos krivičnom postupku

Porodica Cmiljanić iz pljevaljskog naselja Komini, optužila je svoju komšinicu Đačić da im je nudila novac da glasaju za DPS na majskim lokalnim izborima u Pljevljima. Đačićeva je negirala krivicu, tvrdeći da joj je sve podmetnuto
51 pregleda 1 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 04.12.2014. 19:17h

Odbornici DPS-a- BS i SDP-a podržali su danas izbor Joke Đačič za člana Opštinske izborne komisije Pljevalja, iako se protiv nje vodi krivični postupak za kupovinu glasova uoči majskih lokalnih izbora.

Ta činjenica nije zasmetala skupštinskoj većini da Đačićevoj daju svoj glas uprkos upozorenjima opozicionih odbornika, da ne bi dobro bilo na takvo mjesto postavljati ljude dok se ne završi postupak postupak pred sudom.

Đaćićevoj, aktivistkinji DPS-a za 9.decembar je zakazano suđenje zbog kako se navodi u optužnom predlogu Osnovnog tužilaštva u Pljevljima, povrede slobode opredjeljenja pri glasanju, odnosno navodne kupovine glasova.

Porodica Cmiljanić iz pljevaljskog naselja Komini, optužila je svoju komšinicu Đačić da im je nudila novac da glasaju za DPS na majskim lokalnim izborima u Pljevljima. Đačićeva je negirala krivicu, tvrdeći da joj je sve podmetnuto.

Tokom rasprave o imenovanju članova Odbora direktora i Upravnih odbora Javnih preduzeća i Ustanova opozicioni odbornici su ukazivali da Srbi koji su većinski narod u Pljevljima nijesu adekvatno zastupljeni, jer od 34 člana koje je predložila lokalna uprava 21 je muslimanke i bošnjačke nacionalnosti a jedan srpske.

Sa druge strane iz DPS-a, BS I SDP-a a tog mišljenja bio je I predsjednik Opštine Mirko Đačić su kazali da se ne radi ni o kakvoj diskriminaciji srpskog naroda poručujući opoziciji da nije u redu da na ovakav način ubiraju jeftine političke poene.

Predsjednik Skupštine Tarik Gadžović juče je oduzeo riječ odborniku Pokreta za Pljevlja Božidaru Bajiću jer se, smatra on tokom rasprave o kandidatima za članove Odbora direktora udaljio od teme.

Odbornici SNP-a i Pokreta za Pljevlja su napustili sjednicu jer nijesu dobili tražene odgovore o biografijama I stučnoj spremi predloženih kandidata, kao zbog dobacivanja odbornika DPS, nepoštovanje poslovnika, a nakon njih sjednicu su napustili i odbornici DF.

Nakon što su odbornici napustili sjednicu predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić je nazvao infantilnim govore opozicionih odbornika.

„Današnja priča je bila veoma infantilna i ne može proći ispod prosječnog pubertetlije a ne kod ozbiljnog građanina Pljevalja“, rekao je Đačić.

Đačićev govor je toliko impresionirao predsjednika Skupštine da ga nije prekidao, iako je ovaj govor držao 24 minuta, dvadesetak minuta duže nego što je to poslovnikom predviđeno.

Gadžović se zahvalio RTV Pljevlja što je prenosila jučerašnju sjednicu jer su građani imali priliku da čuju inpresivan govor predsjednika Opštine.

SNP i Pokret za Pljevlja pozvali su juče predsjednika Opštine da im se izvini zbog uvreda koje je uputio na njihov račun nazvavši ih infantilnim-zaostalim u razvoju i političarima kratkog dometa.

Bonus video: