CDU: Revitalizacija i razvoj turizma u Herceg Novom

132 pregleda 4 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.12.2014. 16:55h

Kao partija koja želi da doprinese modernizaciji i razvoju turističkih potencijala Herceg Novog i cijele Crne Gore, Crnogorska demokratska unija će se zalagati da se turizam u Herceg Novom revitalizuje, odnosno da se privatizovani hoteli vrate u funkcionalno i kvalitetno stanje, što je i bila obaveza privatizacionih kupaca, koji tu obavezu ne ispunjavaju dosljedno, navodi se u saopštenju OO CDU.

CDU se zalaže za raskid ugovora sa neodgovornim kupcima hotela koji ne ispunjavaju svoje ugovorne obaveze, kao i da se hoteli vrate matičnim firmama, u kojima treba uvesti savremeni menadžment po principu ugovorenog menadžmenta, odnosno menadžmenta zasnovanog na ugovorenim ciljevima.

Zalagaće se da se turizam razvija u skladu sa strategijom iz Master plana razvoja turizma Crne Gore. CDU će se zalagati za formiranje efikasnog preduzetnićkog inkubatora u Herceg Novom, koji će predstavljati široku podršku malom i srednjem biznisu, a naročito početnicima u turističkom poslu -velikom broju mladih i školovanih kadrova koje treba voditi stazama uspješnog preduzetništva.

Posebnu potporu razvoju turizma CDU će dati inicijativom za reformisanje lokalnog i nacionalnog turističkog organizovanja.

Sadašnji sistem etatizovanih LTO i NTO treba zamijeniti savremenim sistemom organizovanja destinacijskih menadžment organizacja (DMO) i, u njihovoj koordinaciji, mreže destinacijskih menadžment kompanija (DMC).

CDU se posebno zalaže za prekograničnu saradnju na planu unapređenja turizma, prevashodno sa Dubrovnikom i Trebinjem, kroz kreiranje zajedničkih programa i obazbjeđenje finansijske potpore od strane Evropske Unij, navodi se u saopštenju .Opštinskog odbora CDU Herceg Novi, Izborna lista "CDU – Herceg Novi, Crna Gora".

Bonus video: