Kotor: Dosadašnjim potpredsjednicima još jedan mandat

Na današnjoj sjednici su, između ostalog, prihvaćene odluke o izgradnji lokalnih objekata od opšteg interesa, postavljanju i uklanjanju pristupnih rampi, liftova i sličnih objekata za kretanje osoba smanjene pokretljivosti i onih sa invaliditetom na teritoriji opštine
52 pregleda 3 komentar(a)
Opština Kotor, Foto: Ivana Komnenić
Opština Kotor, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 02.12.2014. 20:04h

Dosadašnji potpredsjednici opštine Kotor, Jovo Suđić iz Demokratske partije socijalista, Tvrtko Crepulja iz Liberalne i Branko Nedović iz Socijaldemokratske partije, ponovo su danas izabrani na te funkcije.

Za njih je glasalo 19 odbornika kotorskog parlamenta, dok su po tri bila protiv, odnosno uzdržana.

Na današnjoj sjednici su, između ostalog, prihvaćene odluke o izgradnji lokalnih objekata od opšteg interesa, postavljanju i uklanjanju pristupnih rampi, liftova i sličnih objekata za kretanje osoba smanjene pokretljivosti i onih sa invaliditetom na teritoriji opštine.

Usvojena je i Odluka o utvrđivanju lokacije za izgradnju, odnosno rekonstrukciju saobraćajnica do lokaliteta Bigova-Trašte.

Najavljeno je da će nacrti izmjena i dopuna programa uređenja prostora za ovu godinu i programa rada Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora biti na javnoj raspravi koja će trajati 15 dana.

Direktor Direkcije Ivo Magud rekao je da je u toku izrada projekta rekonstrukcije zatvorenog plivačkog bazena, a raspisivanje tendera za izvođenje radova očekuje se početkom naredne godine.

Kako je izjavio, došlo je do raskida ugovora sa prethodnim izvođačem radova na sportskoj dvorani, pa ovu poslovnu godinu neće teretiti troškovi nadzora.

Naredne godine, kazao je Magud, u planu su, između ostalih, projekti rekonstrukcije Ljetnje pozornice i bastiona Valijer, uređenje Peraške tvrđave, izgradnje i rekonstrukcije sportskih terena, adaptacija prostora za potrebe dnevnog boravka djece ometene u razvoju i rekonstrukcija zgrade Doma kulture u Dobroti

Bonus video: