Roćen: Crna Gora i Albanija mogu biti primjer dobrih odnosa za cijeli region

95 pregleda 9 komentar(a)
Milan Roćen, Foto: Savo Prelević
Milan Roćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.12.2014. 18:54h

Crna Gora i Albanija mogu biti primjer dobrih odnosa za cijeli region, ocijenio je politički savjetnik crnogorskog premijera, Milan Roćen, navodeći da su mediji značajni za povezivanje balkanskih naroda i država.

Roćen se danas sastao sa generalnim direktorom Radio Televizije Albanije (RTVA) Martinom Lekom, a sastanku su prisustvovali i generalni direktor Radio Televizije Crne Gore (RTCG) Rade Vojvodić i predstavnik za medije Misije OEBS u Tirani Vojislav Raonić.

Roćen je zahvalio Leki za učešće na obilježavanju jubileja RTCG, ističuči da je potpisivanje sporazuma o saradnji dvije državne medijske kuće, potvrda odličnih odnosa naših prijateljskih naroda i zemalja.

U saopštenju Vlade se navodi da je Roćen posebno istakao značaj radija i televizije za povezivanje naroda i država na Balkanu, "u duhu novoga doba i zajedničkih strateških evropskih i evroatlantskih ciljeva".

"Crna Gora i Albanija, koje poštuju dugu tradiciju dobrosusjedstva i međusobnog uvažavanja, osavremenjenu tim strateškim opredjeljenjima, mogu biti primjer svima u regionu, kao i u širem okruženju", naveo je Roćen.

Bonus video: