Poništićemo sporazum, malo je Srba u upravi

3 komentar(a)
Momčilo Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Momčilo Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.11.2014. 18:45h

Predsjednik Srpskog nacionalog vijeća Momčilo Vuksanović najavio je juče da će povući potpis sa sporazuma koji su potpisali sa Upravom za kadrove o ravnomjernoj zastupljenosti nacionalnih zajednica u državnim i lokalnim strukturama, ukoliko se ne promijeni odnos države prema tom pitanju.

On je na konferenciji za novinare u Pljevljima kazao da SNV ne želi da daje legitimitet aktuelnoj vladi, a ona da ne radi ništa kako bi Srbi dobili adekvatan tretman i zastupljenost u državnim i lokalnim institucijama. Vuksanović je kazao da najnovija kadrovska rješenja u Opštini Pljevlja pokazuju to jer je svega tri odsto javnih funkcija pripalo Srbima, a prema popisu u Pljevljima ih živi blizu 60 odsto.

On je za težak položaj srpskog naroda u Crnoj Gori okrivio i srpske partije koje nijesu uspjele da „artikulišu ono što su interesi srpskog naroda u Crnoj Gori“.

Prema njegovim riječima za neriješeni status Srba u Crnoj Gori kriva je i zvanična vlast u Srbiji, koja nema nikakav odnos prema problemu svog naroda u CG, a ima obavezu da reaguje na to. “ To je veliki propust Srbije“, rekao je Vuksanović.

Bonus video: