Vuksanović: Vlast u Srbiji da se osvrne na status Srba u CG

On je na konferenciji za novinare u Pljevljima kazao da SNV ne želi da daje legitimitet aktuelnoj vladi, a ona da ne redi ništa kako bi Srbi dobili adekvatan tretman i zastupljenost u državnim i lokalnim institucijama
6 komentar(a)
Momčilo Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Momčilo Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.11.2014. 17:23h

Predsjednik Srpskog nacionalog vijeća Momčilo Vuksanović najavio je danas da će povući potpis sa sporazma koji su potpisali sa Upravom za kadrove o ravnomjernoj zastupljenosti nacionalnih zajednica u državnim i lokalnim strukturama, ukoliko se ne promijeni odnos države prema tom pitanju.

On je na konferenciji za novinare u Pljevljima kazao da SNV ne želi da daje legitimitet aktuelnoj vladi, a ona da ne redi ništa kako bi Srbi dobili adekvatan tretman i zastupljenost u državnim i lokalnim institucijama.

Vuksanović je kazao da najnovija kadrovska rješenja u Opštini Pljevlja pokazuju to jer je svega tri odsto javnih funkcija pripalo Srbima, a prema popisu u Pljevljima ih živi blizu 60 odsto.

On je za težak položaj srpskog naroda u Crnoj Gori okrivio i srpske političke partije koje kako je rekao nijesu uspjele da „artikulišu ono što su interesi srpskog naroda u Crnoj Gori“.

Ja ih pozivam da se okrenu svom biračkom tijelu, svom srpskom narodu i da za njega obezbijede ono štop su za sve druge nacionalne zajednice obezbijedili njihovi politički predstavnici“, rekao je Vuksanović.

Prema njegovim riječima za neriješeni status Srba u Crnoj Gori kriva je i zvanična vlast u Srbiji, koja nema nikakav odnos prema problemu svog naroda u CG a ima obavezu da reaguje na to.

Ni jedna institucija republike Srbije nije našla za shodno da reaguje po bilo kojem pitanju na težak položaj svojih sunarodnika na ovom prostotu. To je veliki propust Srbije“, rekao je Vuksanović.

Bonus video: