HN: Strankama koje plakatima budu ružile grad, kazna 500 eura

Nakon usmenog upozorenja Komunalna policija je juče (ponedjeljak) poslala dopis svim učesnicima izbora u kojima im skreće pažnju na obavezu da “poštuju Odluku o komunalnom redu u dijelu koji se odnosi na način reklamiranja i oglašavanja putem pisanog reklamnog materijala ili pomoću audio i video uređaja”
0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 24.11.2014. 14:34h

“Gdje god nađeš zgodno mjesto ti plakat zalijepi”, šali se jadan Novljanin komentarišući praksu da se plakati, oglasi i drugi reklamni plakati lijepe gdje ko stigne. To je postalo naročito izraženo u izbornoj kampanji pred lokalne izbore koji se održavaju 14 decembra.Plakatima su oblijepljena autobuska stajalista, fasade, drvece...Kao da se neko takmici ko ce naci mjesto koje do sada niko nije @eksploatisao.

Nakon usmenog upozorenja Komunalna policija je juče (ponedjeljak) poslala dopis svim učesnicima izbora u kojima im skreće pažnju na obavezu da “poštuju Odluku o komunalnom redu u dijelu koji se odnosi na način reklamiranja i oglašavanja putem pisanog reklamnog materijala ili pomoću audio i video uređaja”.

Načelnik Komunalne policije Zoran Bijelić ističe da su poučeni iskustvom sa prošlih izbora odlučili da na vrijeme upozore predstavnike partijea, grupe građana i koalicije da poštuju opštinsku odluku.

Odlukom se između ostalog precizira da se “oglasi, obavještenja, reklame ne smiju lijepiti na zgrade, podzide, stubove, drveće i lično.

”Takođe i obavještavanje i reklamiranje pomoću audio i video uređaja i pojačivača zvuka je dozvoljeno isključivo uz odobrenje nadležnog organa lokalne uprave zaduženog za komunalno-stambene poslove. Podsjeća se da se “oglasne table i stubovi postavljaju uz saobraćajnice i služe za isticanje reklama, oglasa, obavještenja i sličnih pisanih i štampanih listova na određeno vrijeme.

Inspekcijski nadzor nad sprovođenjem odredaba ove Odluke vrši opštinska Komunalna policija, ukoliko pojedini poslovi nisu stavljeni u nadležnost drugim organima uprave.

Kazna za one koji prekrse odluku je 500 eura.

Bonus video: