Darmanović: Podrška rješavanju ukrajinske krize diplomatskim putem

Ministar je ukazao na važnost i potrebu poštovanja i implementacije sporazuma iz Minska
204 pregleda 2 komentar(a)
Černiš i Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Černiš i Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Crna Gora podržava rješavanje ukrajinske krize mirnim i diplomatskim putem, uz poštovanje suvereniteta, jedinstva, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta Ukrajine, saopštio je crnogorski šef diplomatije, Srđan Darmanović.

On se danas u Podgorici sastao sa ministrom za pitanja privremeno okupiranih teritorija i interno raseljenih lica Ukrajine Vadimom Černišom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Darmanović je kazao da Crna Gora u potpunosti podržava rješavanje ukrajinske krize mirnim i diplomatskim putem, uz poštovanje suvereniteta, jedinstva, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta Ukrajine u okviru međunarodno priznatih granica.

On je ukazao na važnost i potrebu poštovanja i implementacije sporazuma iz Minska. Podsjetio je takođe, na punu usklađenost stavova Crne Gore sa vanjskom politikom Evropske unije.

Černiš je ocijenio da se iz evropskog i evroatlantskog puta Crne Gore može naučiti puno, imajući u vidu aspiracije Ukrajine ka članstvu u Evropskoj uniji i NATO-u.

Kako je istakao, Ukrajina veoma cijeni podršku Crne Gore diplomatskim naporima za rješavanje krize u toj zemlji.

„Sagovornici su se saglasili i da su bilateralni odnosi Crne Gore i Ukrajine veoma dobri, t da su obje zemlje posvećene kontinuiranom unaprjeđenju saradnje“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: