Omaž Deklaraciji nezavisnosti: Naslikani Lipka i Kacin

“Vijesti” juče nisu mogle dobiti zvaničnu infomaciju o odluci ili kriterijumima o nabavci umjetničke slike i njenoj cijeni jer je generalni sekretar Siništa Stanković bio službeno odsutan
329 pregleda 22 komentar(a)
Ljubo Popadić, Foto: Zoran Đurić
Ljubo Popadić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.11.2014. 15:12h

Skupštini Crne Gore juče je dostavljena umjetnička slika na kojoj je prikazana sjednica održana 3. juna 2006. godine kada je proglašena Deklaracija o nezavisnosti Crne Gore.

Kako je opozicija bojkotovala tu sjednicu jer nije priznala rezultate referenduma, na slici su samo predstavnici vlade, sudstva i tužilašta, poslanici vladajuće koalicije i manjinskih stranaka, tadašnji predsjednik referendumske komisije František Lipka i izaslanik predsjednika Evropskog parlamenta za referendum Jelko Kacin.

Autor slike je umjetnik Ljubo Popadić iz Tivta.

“Vijesti” juče nisu mogle dobiti zvaničnu infomaciju o odluci ili kriterijumima o nabavci umjetničke slike i njenoj cijeni jer je generalni sekretar Siništa Stanković bio službeno odsutan.

“Vijestima” je u Krivokapićevom kabinetu objašnjeno da je slika naručena tokom 2006, da je povodom toga bila formirana posebna komisija i da je to urađeno u skladu sa pravilima koji se odnose na prigodne sadržaje koji su uobičajeni kada se obilježavaju istorijski događaji.

Bonus video: