Damjanović: Hoću da izvedem SNP iz političke stagnacije

Osim Damjanovića kadidati za predsjednika SNP-a su aktuelni lider Srđan Milić i član Glavnog odbora Aleksa Bečić
31 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.11.2014. 12:24h

Poslanik SNP-a Aleksandar Damjanović izjavio je da ga je podrška velikog broja članova SNP-a, koja mu je ukazana tokom unutarpartijskog postupka, motivisala da prihvati kandidaturu za predsjednika partije.

"Sami čin kandidature je jasan znak da smatram da su partiji neophodne promjene. Kandidaturu sam podredio jačanju stabilnosti partije, njenog političkog uticaja na poltičkoj sceni, izlasku iz političke stagnacije i zauzimanju onog mjesta koje joj pripada na političkoj mapi Crne Gore. To je jedni motiv i pretpostavljam da moji protivkandidati razmišljaju u tom pravcu", kazao je Damjanović novinarima nakon sjednice skupštinskog Odbora za ekonomiju.

Na pitanje da li misli da aktuleni lider Srđan Milić nije uradio sve ono što Damjanović želi da uradi odgovorio je da njegova kandidatura govori sve šta on misli o dosadašnjem radu.

"Glavni odbor i kongres su mjesto gdje treba razgovarati o tome" istakao je Damjanović.

Osvrćući se na raspravu koja se desila juče na sjednici glavnog odbora između njega i Milića, Damjanović je kazao da u zaštiti integriteta partije tu raspravu neće nastavljati kroz medije.

"Imalo je priliku 100 lljudi prisutnih na sjednici da to čuje, a oni su jedini mjerodavni da sude o svakoj raspravi pa i toj", naglasio je Damjanović.

On je kazao da od kongresa u Beranama očekuje jedinstvo, stabilnost i izlazak iz političke stagnacije SNP-a.

Kongres SNP-a održaće se u nedjelju u Beranama.

Osim Damjanovića kadidati za predsjednika SNP-a su Milić i član Glavnog odbora Aleksa Bečić.

Bonus video: