Kalezić: Glasala bih za Stankovića da je falio glas

Pavlović tražio poništavanje glasanja o VDT-u navodeći da je Draginja Vuksanović u konfliktu interesa
129 pregleda 6 komentar(a)
Jelisava Kalezić, Foto: Boris Pejović
Jelisava Kalezić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.11.2014. 16:11h

Poslanica Demokratskog fronta (DF) Jelisava Kalezić kazala je da podržava izbor Ivice Stankovića na funkciju vrhovnog državnog tužioca (VDT), iako je DF od početka bio protiv njegovog izbora.

Tokom rasprave o zahtjevu Koče Pavlovića da se u dnevni red uvrsti zhtjev za poništenje izbora Stankovića, Kalezićeva je juče u parlamentu izjavila da bi glasala za Stankovića da je na dan njegovog izbora došla na Cetinje.

Pavlović je prethodno osporio izbor Stankovića, navodeći da je poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović u konfliktu interesa, jer je sa njim u vanbračnoj zajednici. Pavlović je kazao da bez glasa Draginje Vuksanović Stanković ne bi imao potrebnu većinu i ne bi bio izabran za VDT-a, na šta je reagovala Kalezić.

"Na dan izbora VDT-a zbog privatnih razloga sam bila spriječena da dođem na Cetinje, a da sam došla, glasala bih za Stankovića”, rekla je Kalezićeva.

Pavlovićev predlog nije dobio potrebnu većinu pa se o njemu nije dalje raspravljalo u parlamentu. Funkcioneri DF-a Pavlović i Andrija Mandić nešto kasnije u holu parlamenta nijesu skrivali nezadovoljstvo stavovima Kalezićeve.

Oni su u međusobnom razgovoru tvrdili da je tokom sjednice Kalezićeva prekršila Poslovnik i govorila kada na to nije imala pravo.

Poslanici su juče raspravljali o Predlogu zakona o strancima, a poslanik DF-a Slaven Radunović ocijenio je da Predlogom zakona pokušava da se verifikuje progon sveštenika SPC, te da je pravo pitanje ko su stranci u Crnoj Gori.

“To su ljudi koji su cijeli život proveli u Crnoj Gori. Mitropolija ne želi da prihvati političku igru koja im se diktira iz SDP i ostatka vlasti i da se danas prijavljuje kao praktično novoosnovana vjerska organizacija i tako stavi u isti koš sa nekima koje njesu kanonske”, rekao je Radunović, na šta je poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Borislav Banović kazao je da prema njegovim informacijama ima više stotina pa i hiljadu sveštenika od kojih velika većina njih nema problema u boravku i radu.

Bonus video: