Sekulić: Odgovara nam jačanje konkurencije

Poslanik Dritan Abazović najavio je da bi do Nove godine trebalo da bude formiran građanski pokret, novi politički subjekt koji će biti utemeljen na evropskim vrijednostima i čiji će se program bazirati na ekonomiji
3 komentar(a)
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.11.2014. 13:40h

Formiranje novih partija i pokreta dobro je za crnogorsku političku scenu, jer sadašnja opozicija nije dorasla da bude alternativa vlasti, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Poslanik Dritan Abazović najavio je da bi do Nove godine trebalo da bude formiran građanski pokret, novi politički subjekt koji će biti utemeljen na evropskim vrijednostima i čiji će se program bazirati na ekonomiji.

U DPS-u smatraju da najava formiranja novih partija ili pokreta nije ništa novo u Crnoj Gori.

„U 25 godina višestranačja nagledali smo se i formiranja pokreta i partija i njihovog gašenja“, rekao je poslanik te stranke, Predrag Sekulić.

Sekulić je agenciji MINA kazao da je dobro da u Crnoj Gori bude što više partija, prije svega zbog konkurencije.

„Jer, pokazalo se da sadašnja opozicija nije dorasla, ne samo da bude alternativa vlasti, nego nijesu ni ozbiljna opozicija“, rekao je Sekulić.

Zbog toga je, kako je naveo, dobro da DPS ima jaku i dobru konkurenciju i unutar opozicije.

„Formiranjem svake nove partije može doći i neka dobra ideja. Nama je, poslije toliko godina vladanja, potrebna jaka konkurencija da bismo i mi bili što bolji“, kazao je Sekulić.

Komentarišući najava protesta koje dolaze iz dijela opozicije, on je ocijenio da je to „još jedna od tužnih opozicionih priča“. „Tužnih prije svega jer se vidi njihova bezidejnost, njihova politička impotencija“, rekao je Sekulić.

Prema njegovim riječima, dobro je dok se u opoziciji zamajavaju tako lošim idejama koje su se u više navrata do sada pokazale kao gubitničke.

„Od ove sadašnje opozicije se više nije moglo ni očekivati, iako su svjesni da protesti u sebi nemaju elemente niti demokratskog, niti evropskog, niti imaju bilo kakvog smisla u ovom trenutku“, kazao je Sekulić.

Ti protesti, kako je naveo, više služe da bi se opozicionari obračunavali između sebe, nego što su usmjereni protiv vlasti.

„Znači, sada je pitanje da li će Nebojša Medojević biti na čelu Demokratskog fronta, ili Andrija Mandić, ali u svakom slučaju i jedan i drugi smatraju da to ne treba da bude Miodrag Lekić“, zaključio je Sekulić.

Bonus video: