Pokret za neutralnost: Ozvaničen rad Međunarodnog savjetodavnog odbora

Kako se navodi, vodeći stručnjaci Međunarodnog savjetodavnog odbora NVO Pokret za neutralnost Crne Gore izdvajaju se Majkl Parenti i Norman Patrik Peritore
2 komentar(a)
Pokret za neutralnost, Filip Kovačević, Foto: Luka Zeković
Pokret za neutralnost, Filip Kovačević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.11.2014. 13:34h

Nevladina organizacija (NVO) Pokret za neutralnost Crne Gore ozvaničila je početak rada svog Međunarodnog savjetodavnog odbora.

To tijelo, kako je saopšteno, čine inostrani eminentni stručnjaci iz oblasti politikologije, geopolitike i bezbjednosti.

"Svrha njihovog djelovanja sastoji se u pružunju međunarodne podrške aktivnostima NVO Pokret za neutralnost Crne Gore. Članovi ovog odbora žele da ovoj NVO omoguće reputaciju i u inostranstvu, a da ideji vojne neutralnosti pruže naučno-praktično utemeljenje", saopšteno je iz Pokreta za neutralnost.

Kako se navodi, vodeći stručnjaci Međunarodnog savjetodavnog odbora NVO Pokret za neutralnost Crne Gore izdvajaju se Majkl Parenti i Norman Patrik Peritore.

"Parenti je doktorirao političke nauke na Univerzitetu Jejl. Predavao je na brojnim koledžima i univerzitetima u Sjedinjenim Američkim Državama i inostranstvu. Neki od njegovih tekstova su prevedeni na dvadesetak svjetskih jezika. Objavio je 24 knjige", kaže se u saopštenju.

Peritore je doktorirao na Univerzitetu Kalifornija, Santa Barbara (UCBS).

Predavao je na Univerzitetu u Misuriju, na Federalnom Univerzitetu u Argentini, Univerzitetu u Auklendu, Univerzitetu Sibiu u Rumuniji, Katoličkom univerzitetu u Recife u Brazilu i Državnom univerzitetu Kalifornija u San Hozeu.

Bonus video: