Nimanbegu i Sinišaj: Albancima treba zajednička lista

Oni navode i da je realizacija političkog sporazuma Force i Građanske inicijative iz 2012. pitanje dana, navodeći da se očekuje ujedinjenje dvije partije
10 komentar(a)
Vaselj Siništaj, Genci Nimanbegu, Foto: Luka Zeković
Vaselj Siništaj, Genci Nimanbegu, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.11.2014. 18:51h

Funkcioneri koaliije „Forca“ Genci Nimanbegu i Vaselj Siništaj pozvali su sve albanske subjekte na ujedinjenje, navodeći da je to najbolji put za vođenje odgovorne politike prema Albancima u Crnoj Gori.

Oni su ocjenili da je široka albanska koalicija najbolji put za realizaciju albanske politike u Crnoj Gori, navodeći da dalje usitnjavanje albanskih partija slabi poziciju te manjine.

“Kod nas imaju mjesto svi koji žele unapređenje slobode i prava Albanaca kao autohtonog naroda u Crnoj Gori i koja su zagarantovana međunarodnim konvencijama i Ustavom. Podjele i razmirice medju Albancima, nepoštovanje postignutih i potpisanih sporazuma, kao i dalje ustinjavanje biračkog tijela, samo usmjerava vodu na tuđi mlin i slabi poziciju kod unutrašnjeg političkog faktora, ali i u očima Prištine, Tirane i međunarodne zajednice”, navodi se u saopštenju Nimanbegua i Sinitaja.

Oni navode i da je realizacija političkog sporazuma Force i Građanske inicijative iz 2012. pitanje dana, navodeći da se očekuje ujedinjenje dvije partije. Time je, tvrde oni, pokazana politička zrelost i praktično potvrđeno kako se radi za interes naroda.

“Naravno da su pitanja podjele mandata i drugih političkih funkcija, tehnička pitanja, prirodna i demokraska praksa poštovanja zadate riječi, pružene ruke i postignutog i potpisanog sporazuma”, navode oni.

Bonus video: