DF: Glasači DPS-a vjerovatno prijatno iznenađeni zbog Đukanovićevih troškova u Dubaiju

"Po računici Milivoja Katnića, samo od ove Đukanovićeve nedjelje provedene u Dubaiju mogao je biti sagrađen vrtić u Petnjici", navode iz DF-a
3887 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DF
Ilustracija, Foto: DF

Glasači DPS-a su vjerovatno prijatno iznenađeni da je njihov predsjednik partije i države za sedam dana boravka u Dubaiju potrošio 38.000 eura, ocjenjuju u Demokratskom frontu.

"Pošto je kraj januara u većini crnogorskih porodica rezervisan za puko preživljavanje ne bi li u iole prividnoj likvidnosti dočekali početak februara, vjerujemo makar da su glasači DPS-a danas prijatno iznenađeni da je njihov predsjednik partije i države, za sedam dana boravka u Dubaiju potrošio 38 000 evra", stoji u saopštenju DF-a.

"Dan" je objavio da je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević plaćao Đukanovićeve privatne račune prilikom njegovog boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Najbolje od svega je što mu je taj boravak i trošak u hotelu „Van end Onli Plam“ u kraljevskom apartmanu 304, platio Duško Knežević za koga Đukanović tvrdi da je njegov poznanik i da ne postoji ni udaljena sumnja da su prijatelji", dodaju iz DF-a.

Zato je, kako su kazali, sasvim logično pitanje koliko troškova su za Đukanovića preuzeli njegovi dokazani prijatelji i ljudi koji su prošli "složenu filtraciju prijateljstva" kod predsjednika DPS-a.

"Po računici Milivoja Katnića, samo od ove Đukanovićeve nedjelje provedene u Dubaiju mogao je biti sagrađen vrtić u Petnjici", navode iz DF-a.

Dodaju i da se iz troškova u hotelskom računu, koje je "Dan" objavio, može vidjeti da je najviše sredstava utrošeno na stavku "nepoznate usluge" koja iznosi 1.239 eura.

"Pošto su te usluge nekoliko noći za redom pružane, bilo bi dobro da nam profesor Knežević pojasni o kojoj vrsti usluga je riječ, i da li je za njih provučena kartica koja je posle izrendana, ili su to platili poreski obveznici neke crnogorske firme koja je u stečaju. Primjenjujući računicu Milivoja Katnića za tri noći nepoznatih hotelskih usluga mogli bi se obezbijediti užina i doručak za sve podgoričke vrtiće, a upravo je to ta užina i doručak koji nedostaju", navodi DF.

Ali ako je povraćaj PDV-a na ove nepoznate usluge ostvaren u Azerbejdžanu, onda, kako su kazali iz DF-a, možemo biti donekle zadovoljni što je i naša država, makar posredno, "doprinijela stabilizaciji poreskog sistema i razvoju trbušnog plesa u bratskoj nam državi Azerbejdžan".

"Ako se ovome doda da je sestra Mila Đukanovića, takođe za nepoznate usluge dobila od Telekoma 600.000 provizije iako se nije pojavila ni na jednim pregovorima, dolazimo do zaključka da je Prva familija postala sinonim za nepoznate usluge. Tako imamo ničiju kuću od 2000 kvadrata, ničiju kreditnu karticu, ničije nepoznate usluge, ničiju proviziju, a jedino što je izvjesno jeste da je samo Crna Gora njihova. Ako bi korupciju od 7,3 miliona evra u slučaju Telekom, a po računici Milivoja Katnića pretvorili u vrtiće, došli bi do zaključka da bi svi vrtići u Crnoj Gori komotno mogli nositi ime Mila, Aca i Ane Đukanović. Međutim, ukoliko bi i jedan penthaus na Menhetnu pretvorili u vrtiće, po računici Milivoja Katnića, onda bi najmanje pet vrtića u Crnoj Gori mogli nositi ime i Edina Kolarevića, jer ne pjeva naš narod džabe : 'Nema pjesme ni meraka bez sestrića i ujaka'," navode iz DF-a i zaključuju:

"Naravno, sve ovo treba da bude tema do 01. februara, a penzionerima najdalje do 20-og. Nakon toga, kad se napune kućni budžeti i to sa 270 evra po prosjeku, opet ćemo biti lider u regionu i iz punih usta moći ćemo čitavom svijetu saopštiti : Nikad više 1918!“ zaključuje se u saopštenju Demokratskog fronta.

Bonus video: