DPS spreman na saradnju sa Socijaldemokratskom partijom Rumunije

3 komentar(a)
Tarzan Milošević, Ferdinand Nagi, Foto: Gov.me
Tarzan Milošević, Ferdinand Nagi, Foto: Gov.me
Ažurirano: 05.11.2014. 15:31h

Politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević primio je danas izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Rumunije u Crnoj Gori Ferdinanda Nagija, saopšteno je iz DPS-a.

Tokom sastanka istaknuta je kvalitetna saradnja, kao i dobri i prijateljski odnosi između dvije zemlje, a posebno je istaknuta važnost intenziviranja i unaprjeđenja saradnje, na ekonomskom i političkom planu, u oblastima od zajedničkog interesa, navode u saopštenju.

Nagi je upoznao sa aktuelnom političkom situacijom u Rumuniji, ističući da ta zemlja cijeni napore i napredak Crne Gore na njenom putu ka EU i NATO integracijama, kao i da je spremna da da punu podršku u tim procesima, kako kroz podršku u pogledu ekspertske razmijene znanja i iskustva, tako i kroz promociju napretka u reformama koje Crna Gora sprovodi.

Tarzan Milošević je kazao da je DPS zahvalna Rumuniji za značajan doprinos koji je dala u afirmaciji Crne Gore na međunarodnom planu. On je rekao i da je DPS, "kao najjača partija, kako na partijskom nivou, tako i kroz rad Vlade, trenutno fokusirana na politike koje će obezbijediti unaprjeđenje životnog standarda građana, kao i na ispunjavanje obaveza iz EU i NATO agende, ali i na početak realizacije kapitalnih projekata".

Sagovornici očekuju da nastavak bilateralne saradnje u mnogim oblastima, sa ciljem daljeg jačanja veza između dvije prijateljske države. Izražena je spremnost u realizaciji saradnje na partijskom nivou DPS-a sa Socijaldemokratskom partijom Rumunije.

Bonus video: