SNP: Afera "Koverat" u potpunosti ogolila karakter vlasti

"SNP CG je svih ovih godina govorila da su ucjene, kupovina glasova, zastrašivanja građana, doprinjele pobjedama DPS u minulom periodu"
2732 pregleda 7 komentar(a)
Sjedište SNP-a, Foto: Luka Zeković
Sjedište SNP-a, Foto: Luka Zeković

Afera "Koverat" je najveći politički skandal u novijoj parlamentarnoj istoriji koji je u potpunosti ogolio karakter ove vlasti, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Glavni odbor SNP je na današnjoj sjednici usvojio zaključak kojim se pozivaju sve opozicione partije na razgovor povodom aktuelne političke situacije, oličene u najnovijim aferama koje potresaju Crnu Goru, kako bi se dogovorili naredni potezi.

"Vrijeme je za dogovor, bez sujeta i nadgornjavanja, kako bi se formulisao minimum zajedničkih akcija jer je ova vlast delegitimisala Crnu Goru kao pravnu i uređenu državu. SNP CG je svih ovih godina govorila da su ucjene, kupovina glasova, zastrašivanja građana, doprinjele pobjedama DPS u minulom periodu", navodi se u saopštenju SNP-a.

Dodaje se da sastanak opozicionih partija "nadilazi partijske interese i van je dnevne politike i na njemu se moraju dogovoriti budući pravci djelovanja".

"Ovo što radi aktuelna vlast, nažalost, nije u skladu sa evropskim vrijednostima i zato je potreban jedinstveni odgovor, kako bi se uradili odlučni koraci na vraćanju ugleda Crne Gore i uspostavljanju svih elemenata pravne države", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: