Fišer: CG da ne bude demotivisana što se EU neće proširivati u narednih pet godina

67 pregleda 2 komentar(a)
Filip Vujanović, Hajnc Fišer, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Filip Vujanović, Hajnc Fišer, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 04.11.2014. 13:51h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović sastao se danas sa predsjednikom Austrije Hajncom Fišerom u njegovoj rezidenciji u Beču.

"Fišer je iskazao zadovoljstvo zvaničnom posjetom koju je učinio Crnoj Gori u maju mjesecu ove godine i Biznis forumom na kome je potpisan sporazum kojim je intenzivirana saradnje dvije privredne komore. Istakao je i visoko zadovoljstvo bilateralnim odnosima dvije države, naglašavajući da postoji prostor da se oni dalje unapređuju. Konstatovao je značaj dostignuća Crne Gore u procesu evropskih integracija, poručujući da Crna Gora ne treba da bude demotivisana odlukom da se EU neće proširivati u narednih pet godina. Izrazio je spremnost da Austrija i nadalje pomaže proces evropskih integracija Crne Gore", saopšteno je iz kabineta crnogorskog predsjednika.

U saopštenju se dodaje da je Vujanović je podijelio zadovoljstvo sa Fišerom povodom njegove zvanične posjete koja je bila za Dan nezavisnosti Crne Gore i podsjetio je da je Austrija bila predsjedavajući EU u vremenu crnogorskog referenduma te da je imala krajnje konstruktivan odnos u odnosu na monitoring referenduma i prihvatanje njegovog rezultata.

"Vujanović je saopštio uvjerenje da će Crna Gora biti posvećena evropskim integracijama sa jednakim entuzijazmom kao i do sada i visokim poštovanjem podrške i pomoći koju joj pruža Austrija i konstatovao da će nedavno potpisani Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja dodatno ohrabriti ekonomsku saradnju dvije države što će pozitivno uticati na njihove ukupne odnose.

Bonus video: