Medojević: Rezerve nafte i gasa ispod Prevlake Vlada poklonila uz vjerovatni megakorupcionaški aranžman

88 pregleda 32 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.11.2014. 15:18h

Savjet AECR (evropske porodice konzervativnih i reformistickih stranaka), odrzao je danas svoje redovno godišnje zasijedanje u hotelu "Regent" u Tivtu.

Potpredsjednik Pokreta za promjene (PZP) koja je domaćin ovogodišnjeg zasijjedanja, Koča Pavlovic informisao je čelnike 20-ak evropskih stranaka i brojne evropske parlamentarce o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, i upoznao ih sa Manifestom PZP koji su Predsjedništvo i Glavni odbor Pokreta nedavno usvojili, a koji predviđa mogućnost vanparlamentarne, vaninstitucionalne borbe.

Na zvaničnoj večeri, koja je upriličena na brodu "Vodena kočija", predsjednika AECR Jana Zahradila, generalnog sekretara alijanse Danijela Hanu, i predsjednika Savjeta Dzefrija Klifton-Brauna je, u svojstvu domaćina, pozdravio predsjednik PZP Nebojša Medojević.

"Održavanje sjednice Savjeta eminetne politićke alijanse kakva je AECR doživljavamo kao snažnu podršku demokatizaciji naše države i naporima slobodne i demokratske opozicije da se političke promjene dese i u Crnoj Gori. Crna Gora je jedina bivsa komunisticka država koja nikada nije imala fer i slobodne izbore i koja nije promjenila totalitarnu i korumpiranu vlast. Upravo ovih dana proslavljamo 108 godina lažnog parlamentarizma u Crnoj Gori , koja je u tom periodu imala 3 diktatora, Kralja Nikolu, Tita i Mila i nikada nije imala fer i slobodne izbore. Upravo sada prolazimo pored područja Prevlake gdje ispod mora leže ogromne rezerve prirodnog gasa i nafte, koje je naša Vlada poklonila drugoj drzavi i koncesionaru uz vjerovatni megakorupcionaški aranžman vrha režima. PzP je proevropska stranka koja danas mora da izrazi svoje razočarenje sa efektima procesa priblizavanja Crne Gore EU, gdje se birokratija u Briselu pokazala neefikasnom u borbi protiv korupcije u Crnoj Gori i sklonom uticajima plaćenih lobista. Režim u Crnoj Gori već godinama upješno izbjegava vidljive refrome u borbi protiv korupcije i kriminala, a EU to toleriše", istakao je Medojević.

Predsjednik PZP je upoznao goste o namjerama Demokratskog fronta da organizuju proteste i da se svim demokratskim sredstvima izbore za prve fer i slobodne izbore u isoriji Crne Gore i izrazio očekivanja da ce partije udružene u AECR snažno podržati borbu crnogorskog naroda za demokratiju i slobodu.

Bonus video: