Nikšić i Herceg Novi za Bečića

Budvansld SNP, odakle dolazi Milić, narednih dana će utvrditi stav, a očekuje se da će stati uz lidera SNP-a
5 komentar(a)
SNP, Srđan Milić, Aleksa Bečić, Foto: Zoran Đurić
SNP, Srđan Milić, Aleksa Bečić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.10.2014. 16:08h

Veći broj predloga da bude predsjednik SNP-a u naredne četiri godine u mjesnim odborima u Podgorici i Nikšiću, koji su se do sada izjasnili, dobio je Aleksa Bečić nego Srđan Milić, tvrde izvori “Vijesti” iz SNP-a.

Slična je situacija i u druga dva velika odbora SNP u Herceg Novom i Nikšiću. Na drugoj strani, Milića, koji do sada nije javnosti i partijskim kolegama, nije potvrdio da li će se boriti za treći mandat, većinski su predložili odbori Bijelog Polja, Danilovgrada, Cetinja, Žabljaka i Berana.

Budvansld SNP, odakle dolazi Milić, narednih dana će utvrditi stav, a očekuje se da će stati uz lidera SNP-a.

Predsjednik OO SNP Žabljak Milanko Ćetković je kazao “Vijestima” da je na svim lokalnim nivoima u toku kampanja predlaganja kandidata za Kongres, članove GO i predsjednika partije.

“Trenutno se tim pitanjima bavimo u mjesnim odborima i povjereništvima. U kampanji koja će trajati još nekoliko dana za tu funkciju iskristalisala su se četiri čovjeka.

Dobrica Šljivančanin, Aleksa Bečić, Aleksandar Damjanović i aktuelni predsjednik Srđan Milić koji po dosadašnjim pokazateljima među Durmitorcima ima prednost”, kaže Ćetković. Članstvo je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, podijeljeno, pa mlađi protežiraju Bečića a stariji Milića.

Iz Berana su, osim Milića, Bečića i Damjanovića, za predsjednika predloženi i gradonačelnik Dragoslav Šćekić i bivši poslanik Milorad Bakić. Najviše predloga u 18 od 30 mjesnih odbora SNP u Bijelom Polju imaju Milić, slijede Damjanović, Šćekić i Miomir Vojinović, dok za kandidaturu Alekse Bečića nije bilo nijednog predloga.

Bonus video: