Radunović: Zamislite, danas nam titoisti (komunisti) pričaju o individualnim slobodama građanina

Po njegovim riječima, Tito je bio trostruki narodni heroj, višestruki počasni doktor nauka, najveći sin naših naroda i narodnosti, najbolji lovac, izvanredan fotograf i doživotni predsjednik SFRJ
8 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.10.2014. 12:42h

Predsjednik Odbora za evropske integracije u Skupštini Crne Gore i član Demokratskog fronta Slaven Radunović napisao je u postu objavljenom na svom Fejsbuk proflu da su nekadašnji komunisti najveći promoteri vrijednosti američke demokratije.

Radunović, koji je i potpredsjednik Nove srpske demokratije istakao je i da voli Ameriku ali da je jedno Amerika za svoje građane a drugo šta ona predstavlja u svijetu.

"Nevjerovatna je zemlja Crna Gora! U njoj je sve moguće! Danas najglasniji promoteri vrijednosti američke demokratije, koja počiva na jednakim pravima za sve, medijskim slobodama i vladavini prava, inače su oduševljeni titoisti (komunisti), koji se nekad prikriveno, ali uglavnom otvoreno, sa sjetom vraćaju u doba crvenih marama i kapa sa petokrakom. Treba li da podsjećam da se tada zbog (ne)izgovorene riječi blagog neslaganja sa diktatorom išlo na višegodišnji “službeni put u Kinšasu”, da su novine bile partijski bilteni, a da se udruživanje u organizacije koje bi promovisale drugačije mišljenje smatralo veleizdajom", piše Radunović.

Po njegovim riječima, Tito je bio trostruki narodni heroj, višestruki počasni doktor nauka, najveći sin naših naroda i narodnosti, najbolji lovac, izvanredan fotograf i doživotni predsjednik SFRJ.

"Zamislite, danas nam titoisti (komunisti) pričaju o individualnim slobodama građanina, o liberalnoj ekonomiji, o nepovredivosti slobode govora i privatne svojine. Znači, o svemu onome čega nije bilo u SFRJ. S druge strane, bilo je puno toga dobrog: relativna socijalna jednakost, besplatno školovanje i liječenje, zaštićena radnička prava, ali naravno to nekadašnji Titovi pioniri ne pominju. SAD nije baš poznata po tome, pa nije profitabilno. Čudna su sorta crnogorski komunisti – titoisti", napisao je Radunović.

Iako im je draga, i nikad prežaljena SFRJ bila nesvrstana zemlja (osnivač!), ponavljam ne-svrstana, što znači da nije bila svrstana ni u jedan od tada postojećih vojnih saveza, naši titoisti (komunisti) su svi redom za NATO, tvrdi Radunović.

A, mene i meni slične, koji, evo još od 1945. čekamo pad komunista i njihovih slugu, žele da predstave protivnikom Amerike. Ja sam sanjao o višepartijskom sistemu, o vladavini prava, o slobodi govora, drugovi titoisti, a ne vi, piše on.

"Ja volim Ameriku. Volim je zbog onoga zbog čega je vole Amerikanci. U njoj se svako osjeća kao svoj na svome. Obećana zemlja. Najbolje mjesto na svijetu za novi početak Ali, jedno je Amerika u SAD, a drugo šta ona predstavlja van SAD. Normalno je da čovjek ima rezerve prema njoj iz onih razloga, iz kojih i stotine miliona drugih, koji su osjetili njenu bahatu stranu", navodi Radunović.

Ali, nije mi tema Amerika, nastavlja Radunović, već ponosni Titovi pioniri ogrnuti američkom zastavom. Znate ih…oni su po pravilu ateisti. Naravno, "religija je opijum za narod", rekao je diktator. Pa, kad smo kod američke tradicije, a oni plediraju da su njeni ekskluzivni promoteri, u SAD i danas preko 60 odsto večera u krugu porodice (američko istraživanje) počinje molitvom. Američki predsjednik zakletvu završava sa “So help me God”, a svaki važniji govor sa "God bless America".

Mada, ni našim titoistima-ateistima-promoterima nije lako. Svaki put kad ispruže ruku da materijalizuju lojalnost američkim vrijednostima, ukaže im se ono “In god we trust” , zaključio je Radunović koji je na kraju teksta istakao i fotografiju jednog dolara.

Bonus video: