Bartels: Kroz partnerski odnos do punopravnog članstva Crne Gore u Alijansi

1 komentar(a)
Knud Bartels, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Knud Bartels, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 27.10.2014. 18:06h

"Crna Gora je na dobrom putu u procesu integracija, ostvarivši značajan napredak u oblasti reforme sistema odbrane. Alijansa je opredijeljena da kroz partnerski odnos podrži dalji progres Crne Gore na putu do njenog punopravnog članstva u NATO", istakao je predsjedavajući Vojnog komiteta NATO, general Knud Bartels tokom današnjeg susreta delegacije Vojnog komiteta NATO sa predsjednikom Vlade Milom Đukanovićem.

Predsjednik Vlade iskazao je zadovoljstvo posjetom delegacije Vojnog Komiteta NATO, uz konstataciju da ona predstavlja nastavak kontinuirane saradnje i pruža novi impuls integraciji Crne Gore u NATO.

U tom kontekstu, podsjetio je na jasnu opredijeljenost Crne Gore za članstvo u Alijansi i posvećenost integracionom procesu nakon pozitivnih ocjena o napretku, sa Samita u Kardifu.

Premijer Đukanović je takođe ukazao na značaj integracije u kontekstu ukupne stabilnosti i bezbjednosti regiona i ulogu Crne Gore u promociji evropskih vrijednosti, koje predstavljaju temelj budućeg razvoja regiona.

Sagovornici su razgovarali i o ukupnoj bezbjednosnoj situaciji u regionu, saglasivši se da su integracije najbolji okvir za prosperitet i stabilnost regiona Zapadnog Balkana.

Bonus video: