Bečić između Milića i Damjanovića

Prema informacijama "Vijesti”, Milić i Damjanović nijesu obavjestili ni kolege iz vrha partije da li će se kandidovati
62 pregleda 36 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Damjanović, Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.10.2014. 09:14h

Iako je sve bliže 18. novembar, kada treba da se održi sjednica GO SNP-a na kojoj se predloženi kandidati za predsjednika partije zvanično određuju da ulaze u trku, zasada je samo Aleksa Bečić objelodanio da je zainteresovan za to mjesto. Upravo je Bečić, prema informacijama “Vijesti” iz SNP-a, do sada, od grupe članova i mjesnih odbora dobio najviše predloga da vodi stranku, iako to ne znači da je u prednosti u odnosu na potencijalne proti vkandidate jer konačnu riječ daje 500 delegata na Kongresu 23. novembra, u Beranama.

Mjesni odbori, koji su se do sada izjašnjavali, predložili su za lidera SNP-a i Srđana Milica i Aleksandra Damjanovića, kao i jedan broj lokalnih funkcionera.

Prema informacijama "Vijesti”, Milić i Damjanović nijesu obavjestili ni kolege iz vrha partije da li će se kandidovati.

Aktuelni lider SNP je javno saopštio da se još nije umorio od svog posla, dok Damjanović izbjegava da se odredi. Među kandidaturama koje stižu sa terena uglavnom su Bečić i Milić, rjeđe Bečić i Damjanović.

Takav stav uputio je mjesni odbor Bloka V u Podgorici, sa sastanka kome je predsjedavao Dragan Ivanović, koji je navodno bliži Damjanoviću, a što je manifestovao time što na posljednje dvije sjednice SO Podgorice bio jedini odbornik SNP-a koji nije nosio crvenu krvatu, kao jedan od simbola kampanje Bečića, a koga podržava šef odbora Velizar Kaluđerović.

Izvori “Vijesti” procjenjuju da Damjanović i Milić neće biti protivkandidati jer imaju sličnu viziju partijskog kursa, te da se jedan od njih neće naći na konačnoj listi predloga.

Bonus video: