Zbog sumnji u VDT-a traži predmet iz 2000.

7 komentar(a)
Đurđina Ivanović, Foto: Savo Prelević
Đurđina Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.10.2014. 19:35h

Specijalna tužiteljka Đurđina Ivanović zatražila je od Višeg suda predmet ubistva Nikole Krivokapića Komarca u Baru 2000, kako bi utvrdila da li je i na koji način njen novi šef, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković postupao u njemu dok je bio predsjednik Višeg suda.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, u dijelu opozicije sumnjiče da je za taj predmet Stanković dobio 150.000 eura mita. Za taj iznos, bez pominjanja konkretnog slučaja, Stankovića je prozvao poslanik DF Koča Pavlović.

Specijalna tužiteljka kazala je juče "Vijestima" da je izviđaj još u toku, te da su do sada saslušani poslanik SNP-a Velizar Kaluđerović (koji je javno iznio sumnje u Stankovića) i nekadašnji šef policije Veselin Veljović.

"Do sada su ispitani Kaluđerović i Veljović, ali izviđaj u ovom predmetu još traje. Vjerujemo da ćemo brzo okončati ovu fazu i saopštiti jav nosti detalje", kazala je Ivanović.

Ona je navela da neće saslušavati Vesnu Medenicu jer je ona svoj stav već javno i iznijela. Predsjednica Vrhovnog suda je ranije saopštila da bi Stankovića prijavila da je znala da je korumpiran, kao i da ne bi dobio pozitivno mišljenje Opšte sjednice Vrhovnog suda kada je konkurisao za VDT-a. Veljović je pred tužiteljicom, prema nezvaničnim informacijama, negirao da je pominjao Stankovića.

Prema ranije objavljenim nezvaničnim informacijama, Veljović je na zatvorenoj sjednici Odbora za bezbjednost optužio Stankovića i sudiju Radovana Mandića da opstruiraju policijske istrage i iznio i podatak da se to odnosi i na ubistvo Nikole Krivokapića.

Za ubistvo Krivokapića bio je optužen Zoran Drešić, ali gaje sudija Višeg suda Radovan Mandić oslobodio optužbi zbog nedostatka dokaza. U to vrijeme Stanković je bio na čelu Višeg suda i u prijateljskim odnosima sa sudi j om Mandićem. Drešić je nedavno izručen iz Britanije.

Bonus video: