Jakšić ponovo izabran za potpredsjednika Opštine Žabljak

Glasovima vladajuće DPS-SDP većine usvojen je Završni račun budžeta za 2013. godinu, koji iznosi 1.342.522 eura
62 pregleda 1 komentar(a)
SO Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
SO Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 23.10.2014. 14:55h

Vaslije Jakšić, koji je i u prethodnom periodu obavljao funkciju potpredsjednika Opštine Žabljak, i u narednom periodu radiće taj posao, nakon što je za njegovo imenovanje u SO Žabljak danas glasalo je 17 odbornika vladajuće koalicije. Četvoro opozicionih odbornika bilo je protiv, dok se predstavnici SNP-a nijesu izjašnjavali.

Glasovima vladajuće DPS-SDP većine usvojen je Završni račun budžeta za 2013. godinu, koji iznosi 1.342.522 eura. Opozicija se usprotivila objašnjavajući to okolnošću da je reviziju obavila kuća koja taj posao obavlja duži niz godina i zbog toga što predstavnici te kuće ne prisustvuju sjednici. Uz to ispoljeno je nezadovoljstvo hronično lošim prilivom od koncesionih naknada nemogućnošću lokalne uprave da u tom pravcu utiče i zbog toga što se hronično ovaj akt usvaja na kraju naredne godine. Kao pozitivno ocijenjeno je to što su potraživanja Opštine značajno smanjena a kao negativno dug koji je u tom periodu iznosio više od pola miliona eura.

Dosta vremena potrošeno je i kod donošenja osnivačkog akta za DOO „Sportski centar Žabljak“ u čijem sastavu su sportska dvorana i fudbalsko igralište sa svlačionicama. Usvojen glasovima vladajuće koalicije, dok su se opozicioni odbornici podijelili na one koji su bili protiv ili uzdržani. Sve to zbog bojazni za održivost novog preduzeća zbog nedostatka ekonomskog obrazloženja ovog akta oko toga treba li upravni odbor ili ne do mišljenja da je objekat trebalo dati nekom subjektu pod zakup.

Glasovima 16 odbornika DPS, protivljenje opozicije i uzdržavanje odbornika SDP autobuskom stanicom kojom je do sada gazdovao Ski centar „Durmitor“ u stečaju u narednom periodu staraće se DOO „Komunalno i vodovod“. Kroz diskusije čula su se mišljenja da taj objekat treba dati nekoj drugoj od javnih ustanova a najčešće se pominjala lokalna Turistička organizacija i Centar za kulturu.

Nakon duge diskusije i pauze na kojoj su predstavnici odborničkih klubova obavili određene korekcije jednoglasno je usvojena odluka o visini naknada za dokompletiranje urbanističkih parcela. Imenovani su odbornici koji će prisustvovati zaključenju braka i oni koji će SO Žabljak predstavljati u Skupštini Turističke organizacije.

Odbornici su usvojili izvještaj o popisu pokretne i nepokretne imovine sa kojom raspolaže opština Žabljak, koja je u 2013. godini procijenja na blizu 80 miliona eura.

Bonus video: