Poslanici DF-a pokušali da predstave navijače kao faktor nestabilnosti

“Naše slavlje poslije utakmice nikog nije provociralo niti ugrožavalo, niti je bezbijednosno ugrožavalo Crnu Goru kako to tvrde predstavnici opozicije. Pozivi državnim organima da identifikuje organizatore slavlja su tendenciozni, jer mi smo slavili otvoreno i lako nas je naći”, navodui se u saopštenju “crveno-crnih tifoza”
104 komentar(a)
Ulcinj navijači Albanija, Foto: Samir Adrović
Ulcinj navijači Albanija, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 20.10.2014. 16:55h

Poslanici Demokratskog fronta Emilo Labudović i Branko Radulović pokušali su da predstave albanske navijače u Crnoj Gori kao faktor nestabilnosti, iako su svjesni da slavlje u Tuzima, Ulcinju i Plavu nije bilo ugrožavanje sigurnosti niti državnog integriteta, ocjenjeno je iz ogranka navijačke grupe “Tifozat kuć e zi” Crne Gore.

Iz vodeće navijačke grupe koja prati albansku reprezentaciju, a čija je centrala u Tirani, navodi se da je zbog utakmice između Srbije i Albanije u Crnoj Gori pokrenuta antialbanska hajka koja je kulminirala napadima na ambasadu, nasiljem u gimnaziji “25. maj” i šovinističkim naslovnicama u “Informeru”. U saopštenju koje je objavljeno na portalu malsia.org navodi se da će ta navijačka grupa u Crnoj Gori nastaviti otvoreno da podržava svoju reprezentaciju.

“Naše slavlje poslije utakmice nikog nije provociralo niti ugrožavalo, niti je bezbijednosno ugrožavalo Crnu Goru kako to tvrde predstavnici opozicije. Pozivi državnim organima da identifikuje organizatore slavlja su tendenciozni, jer mi smo slavili otvoreno i lako nas je naći”, navodui se u saopštenju “crveno-crnih tifoza”.

Umjesto zloupotrebe slavlja, smatraju oni, poslanici opozicije morali su osuditi nasilje nad albanskim učenicima u gimnaziji u Tuzima. U ogranku te navijačke grupe podsjećaju da su i da sada podržavali reprezentaciju Albanije i da nikada nisu ugrožavali druge navijače.

“U Crnoj Gori i Malesiji ima navijača Crne Gore, Srbije, BiH i Hrvatske, i nama to ne smeta, jer svako ima pravo da navija za koga hoće. Sigurno je da Srbi podržavaju srpsku reprezentaciju, što je normalno i što treba poštovati, ali na utakmici u Beogradu dominirali su nasilje, rasizam i vandalizam koji osuđuejmo. To je zasluživalo osudu gospode koja su tražila kažnjavanje našeg slavlja”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: