Milić i Pajović razgovarali sa Marfijem

Poseban akcenat je stavljen na neophodnost reformi u sektoru bezbjednosti, kao i borbi protiv svih oblika korupcije
7 komentar(a)
Kristofer Marfi, Foto: Savo Prelević
Kristofer Marfi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.10.2014. 09:28h

Predsjednici Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić i Pozitivne Crne Gore Darko Pajović razgovarali su u Podgorici sa Kristoferom Marfijem, senatorom u Senatu Sjedinjenih Američkih Država, i predsjedavajućim Podkomiteta za evropska pitanja.

Sastanku je prisustvovala i Nj.E. Sju K. Braun, ambasador SAD u Crnoj Gori.

Predsjednici SNP CG i Pozitivne Crne Gore, Milić i Pajović, iznijeli su svoja mišljenja o aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na pitanje ukupnih integracija zemalja Zapadnog Balkana.

Milić i Pajović su izrazili očekivanje da će se kroz programe podrške koje SAD-a pružaju institucijama naše zemlje unaprijediti vladavina prava, primjenjivati zakoni, poštovati i sprovoditi princip transparentnosti i odgovornosti, razvijati politički dijalog, kao i da će se razvijati ekonomski odnosi dvije države.

Poseban akcenat je stavljen na neophodnost reformi u sektoru bezbjednosti, kao i borbi protiv svih oblika korupcije. U tom smislu je pozdravljen izbor Vrhovnog državnog tužioca u Skupštini Crne Gore, sa očekivanjem konkretnih rezultata rada u narednom periodu.

Kako se navodi u saopštenju, sagovornici su istakli da bi trebalo u budućem periodu razmišljati i o plasmanu potencijalnih investicija iz američke savezne države Konektikat, koju senator Marfi predstavlja u Kongresu.

"Milić i Pajović su takođe istakli da bi kompanije iz Amerike i investitori bili dobrodošli u zemlje regiona, jer bi to doprinjelo jačanju ekonomske, pa i političke stabilnosti ukupnog regiona. Stoga je neophodno nastaviti sa reformama na svim nivoima i stvarati dobar poslovni ambijent i tržišne pretpostavke za dolazak investitora i ulaganje u Crnu Goru, zaključili su predsjednici Milić i Pajović", zaključuje se.

Bonus video: