Nikšić: Opštinski odbor Pozitivne više ne postoji, Radojičić napustio partiju

Ivan Radojičić zloupotrijebio je još jednom funkciju predsjednika OO Pozitivne Nikšić, poručila je Nataša Gojković, portparolka i članica predsjedništva OO Nikšić
188 pregleda 99 komentar(a)
Sa konferencije OO Pozitivne Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Sa konferencije OO Pozitivne Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 16.10.2014. 12:10h

Nikšićki Opštinski odbor Pozitivne Crne Gore jednoglasnom odlukom svih njihovih članova, kao i članova predsjedništva, od danas više ne postoji. To su nakon nikšićkog, uradili i odbori PCG u Ulcinju i Petnjici.

„Nakon više sastanaka, konsultacija i razgovora sa članovima OO, kao i aktivnim članovima i simpatizirima u Nikšiću, a nakon poslednjih dešavanja unutar stranke i nedoličnog i neprimjerenog ponašanja predsjednika Darka Pajovića, prinuđen sam da donesem jedinu moguću odluku. OO Pozitivne Crne Gore Nikšič, jednoglasnom odlukom svih njegovih članova, od danas više ne postoji, a ja kao predsjednik OO podnosim ostavku na tu funkciju i članstvo u partiji“, saopštio je Ivan Radojičić na konferenciji za novinare.

Na, kako je kazao, nepopularan čin prinuđen je zbog kršenja Statuta, Pravilnika i svih demokratskih principa, od strane predsjednika partije Darka Pajovića, političkog direktora Srđana Perića, sekretara Gorana Tuponje i prve dame među Pozitivkama Azre Jasavić. Takvo kršenja Statuta, prema riječima Radojičića, nezabilježeno je ne samo u Crnoj Gori, već i na Balkanu i šire, a uvrede od strane čelnih ljudi partije su, prema njegovim riječima, nepoznate na političkoj sceni Crne Gore.

Radojičić je istakao da je OO u Nikšiću najmasovniji i najorganizovaniji odbor u Pozitivnoj, bez unutrašnjih podjela i razmirica, da su uvijek radili u interesu stranke, kao i da su ponosni na sve što su u proteklom periodu uradili u gradu pod Trebjesom.

„U najtežim trenucima za Pozitivnu Crnu Goru, a bilo ih je više, na svojim plećima smo preuzeli punu odgovornost i napravili harmoniju i posebne međuljudske odnose na koje smo ponosni. Od novembra prošle godine ukazivali smo na sve ono što nije bilo dobro u Pozitivnoj, što je moglo biti bolje, jer, po mom mišljenju, Pozitivna Crna Gora, ne onakva kakva je danas već kakva je trebalo da bude, neophodna je Crnoj Gori i čitavom Balkanu“, kazao je Radojičić.

Kazao je da u ovom trenutku ne mogu da sarađuju, druže se i budu u istom društvu sa ljudima koji sve više svojim ponašanjem liče na njihove najljuće političke protivnike, koji ne poštuju osnovne pravne akte stranke koje su oni donijeli.

„Oni nemaju ni liderski, ni demokratski, a ni ljudski i moralni kapacitet da odgovore zadatku savremene Crne Gore. To nije ona razlika na političkoj sceni Crne Gore koja je neophodna da bi se inicirali ili provocirali društveni procesi i promjene koje su neophopdne Crnoj Gori“, kazao je Radojičić.

Pored njega u lokalnom parlamentu ispred Pozitivne odborničko mjesto ima i Jovo Radulović.

„Ja lično, a to znam i za kolegu Radulovića, nemam političku ambiciju, ali u ovom trenutku nemam kome da vratim odbornički mandat. Smatram da je krajnje odgovorno i profesionalno prema ljudima koji su figurirali oko kancelarije Pozitivne u Nikšiću da svoj odbornički mandat odradimo do kraja“, kazao je sada već bivši predsjednik OO Pozitivne Nikšić.

Zahvalio se novinarima na korekntoj saradnji i istakao da bi volio da se saradnja sa Pozitivnom završila na neki drugi način.

Afera „Snimak“ patent nikšićkog OO

Nikšićki odbor je najčešće bio terenski orjentisan i radio je, istakao je Radojičić, i van lokalne opštine, želeći da pomogne drugim opštinama na razvoju infrastrukture i pripremi i održavanju lokalnih izbora, bez obzira na činjenicu što nijesu bili saglasni sa nekim odlukama unutar predsjedništva, samog predsjednika i njegovih najbližih saradnika.

„Afera ’Snimak’ koja je, nadam se, trajno promijenila Crnu Goru, patent nikšićkog Opštinskog odbora i da smo nesebično, želeći da sarađujemo u interesu Pozitivne Crne Gore i u interesu čitave Crne Gore, prepuštili rukovodstvu stranke da tu aferu iskoriste na najbolji mogući način da bi se pokrenule određene promjene odavno željene i čekane u Crnoj Gori“, zaključio je Radojičić.

Gojković: Radojičić zloupotrijebio funkciju

Ivan Radojičić zloupotrijebio je još jednom funkciju predsjednika OO Pozitivne Nikšić, poručila je Nataša Gojković, portparolka i članica predsjedništva OO Nikšić.

Ona tvrdi da je brutalna neistina da su svi članovi obaviješteni o njegovoj odluci koja je, smatra, potpuno u suprotnosti sa Statutom i pravilima stranke.

“Kao članica Predsjedništva OO Nikšić, kao uostalom i brojni članovi sa kojima sam kontaktirala, niti smo upoznati sa održavanjem sjednice niti sa odlukom koju pominje Radojičić.Ovo je samo još jedana u nizu manipulacija i obmana članova partije ali i građana Crne Gore sa ciljem daljeg nanošenja štete stranci u čemu neće uspjeti”, stoji u saopštenju.

“Opštinski odbor može samo Predsjedništvo stranke raspustiti i to će biti urađeno danas. Nakon toga nam slijedi veliki rad kako bi sanirali štetu koju je stranci nanio Radojičić tokom svog mandata i unaprijedili rad stranke u Nikšiću”.

Bonus video: