Nova: Poruka Srbiji i drugim državama zbog projekta Velike Albanije

“Da situacija bude još opasnija, ova demonstracija bezobrazluka koju smo vidjeli na stadionu Partizana, koordinirano je pozdravljena u svim mjestima koja su predstavljena kao djelovi takozvane Velike Albanije”, saopštio je Vučurović
59 pregleda 13 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.10.2014. 13:17h

Dešavanja na sinoćnoj utakmici u Beogradu organizovana su kako bi Srbiji, uoči dolaska ruskog predsjednika, bila poslata poruka koja znači otvorenu prijetnju, ne samo toj državi, već i drugim čije su teritorije obuhvaćene projektom Velike Albanije, smatraju u Novoj srpskoj demokratiji (Nova).

Ocijenjeno da se sinoć u Beogradu, prekidom fudbalske utakmice između Srbije i Albanije, dogodila opasna, bezočna i očigledno pažljivo pripremljena provokacija u režiji albanskih ekstremista pored terena i onih na terenu.

“Ova provokacija je mnogo veća od one koju bi mogli smisliti i realizovati u vladi Albanije, jer iza nje očigledno stoje neki snažniji centri moći”, smatra portparol Nove, Jovan Vučurović.

Prema njegovim riječima, ne smije se prenebregnuti činjenica da je brat albanskog premijera dugogodišnji lider jedne Soroševe organizacije u Albaniji. “I da je ova akcija najvjerovatnije izvršena kako bi se poslala određena poruka Srbiji prije dolaska predsjednika Rusije Vladimira Putina i njegovog važnog obraćanja u Beogradu”.

“Ta poruka, 'začinjena' kartom takozvane 'Velike Albanije', samo može da znači otvorenu prijetnju, ne samo Srbiji, nego i drugim državama čije su teritorije obuhvaćene šovinističkim projektom takozvane Velike Albanije”, naveo je Vučurović.

On smatra da isticanje fotografije Ise Boljetinca svjedoći da se radi i o direktnoj prijetnji Crnoj Gori.

Njega je, kako je naveo Vučurović, crnogorska vojska ubila početkom 1916. kada je u iznenadnom napadu htio da zauzme Podgoricu i tako pomogne realizaciji ciljeva definisanih projektom takozvane “Velike Albanije”.

“Da situacija bude još opasnija, ova demonstracija bezobrazluka koju smo vidjeli na stadionu Partizana, koordinirano je pozdravljena u svim mjestima koja su predstavljena kao djelovi takozvane Velike Albanije”, saopštio je on.

Za Novu je, kako je rekao, potpuno prirodno da se vlada Mila Đukanovića ne oglašava povodom događaja koji se tiču i Crne Gore.

“Jer ovi koji su organizovali ovu provokaciju su njihovi dugogodišnji mentori i nalogodavci i sjutra da im kažu da treba da se odreknu pola Crne Gore oni bi to uradili bez pogovora, samo da budu vlast makar na drugoj polovini”, dodaje se u saopštenju.

Kako je naveo Vučurović, “iste su bespogovorno poslušali i kada su sprovodili tuđi projekat razbijanja zajedničke države Srbije i Crne Gore”.

“Nova smatra da je u ovim teškim i kriznim vremenima veoma bitno da se vodi ozbiljna državna politika koja počiva na jasnim načelima, a ne na ličnim interesima jedne odnarođene grupe ljudi. Zato je važno da se zna ko nam je prijatelj i saveznik, a kroz istoriju se vrlo jasno pokazalo na koga se Crna Gora može osloniti”, poručio je Vučurović.

Bonus video: