DF pita Vladu: Jeste li zaboravili da vam fali ministar?

Funkcioner DF Dragan Koprivica čestitao je u ime DF-a Vladi, kako je rekao, značajan jubilej
16 komentar(a)
Milo Đukanović, Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.10.2014. 14:29h

Demokratski front (DF) upozorio je danas da Crna Gora, kako se navodi, nema ministra kulture pet mjeseci i upitao koji su kulturni i opšti benefiti od toga.

Vršilac dužnosti ministra kulture je potpredsjednik Vlade Duško Marković, pošto je Branislav Mićunović, koji je ranije obavljao tu funkciju, izabran za crnogorskog ambasadora u Srbiji.

Funkcioner DF Dragan Koprivica čestitao je u ime DF-a Vladi, kako je rekao, značajan jubilej.

"Napunilo se skoro pola godine bez prvog čovjeka kulture, koja u svijetu važi za naš viševjekovni pečat i brend. Vladi želim da u ovom izgura još pet-šest mjeseci, do godinu, i time pokaže svoj puni kulturni kapacitet, i viziju kulturnog razvoja Crne Gore", naveo je Koprivica.

On je pitao da se nije zaboravilo da nedostaje jedan ministar, "ili je u pitanju samo nečija indolencija i poluprezriv odnos prema kulturi, kao zadnjoj rupi na svirali u ovoj zemlji".

"Pokušaj da se crnogorski kulturni imidž devastira indolentnim odnosom prema izboru novog resornog ministra govori o samovolji režimskih moćnika, koji možda, po starom komunističkom sistemu, na riječ kultura odmah potežu pištolj. Jer je za njih sve kulturno vid direktne opasnosti, nepoželjna konkurencija, da se neko nevažno ministarstvo, poput kulture, ne uzdigne, a taj ministar postane popularniji, ne daj Bože, i od ministra policije", kazao je Koprivica.

Prema njegovom mišljenju, fotelja ministra kulture očito se drži na ledu, "a vidjećemo hoćemo li u zamjenu dobiti sekretara Sekletarijata, ili, u paketu, multipraktik ministra kulture, šumarstva, sporta i poljoprivrede". "Priča se da je pitanje izbora novog ministra kulture, zahvaljujući Vladi Crne Gore, već aktuelno i na kladionicama, ali još niko ne igra na siguran fiks", saopštio je Koprivica.

Bonus video: