Krivokapić se sastao sa delegacijom američkih kongresmena

Krivokapić i Tarner su ocijenili da su dvije države u kontinuiranom progresu, što SAD pozicionira kao jednog od najvažnijih vanjskopolitičkih partnera Crne Gore
0 komentar(a)
Ranko Krivokapić, američki kongresmeni, Foto: Skupština Crne Gore
Ranko Krivokapić, američki kongresmeni, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 08.10.2014. 17:21h

Odnosi Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u kontinuiranom su progresu, ocijenjeno je u razgovoru predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića sa američkim kongresmenima.

Kako je saopšteno iz parlamenta, Krivokapić je danas primio delegaciju američkih kongresmena na čelu sa kongresmenom Majklom Tarnerom.

Krivokapić i Tarner su ocijenili da su dvije države u kontinuiranom progresu, što SAD pozicionira kao jednog od najvažnijih vanjskopolitičkih partnera Crne Gore.

On je, kako se navodi, istakao da se posjeta kongresmena dešava u veoma važnom trenutku za Crnu Goru, na dan predaje Izvještaja Evropske komisije o napretku, kao i u susret intenziviranim aktivnostima ispunjavanja obaveza na putu integracija u NATO savez.

Iz Skupštine su pojasnili da je Tarner šef američke delegacije pri Parlamentarnoj skupštini NATO.

"I on je dao značajan doprinos formiranju crnogorskog kokusa u američkom Kongresu, koji je oformljen u novembru prošle godine tokom zvanične posjete Krivokapića SAD", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je razgovor Krivokapića i Tarnera najviše bio fokusiran na polje evro-atlantskih integracija, kao i na pitanja intenziviranja saradnje crnogorskog parlamenta i američkog Kongresa,.

"Prijateljski odnosi parlamenta i Kongresa i snažna podrška SAD-a Crnoj Gori na njenom evro-atlantskom putu, od velikog su značaja i predstavljaju dodatnu sigurnost u procesu jačanja vladavine prava i crnogorskih institucija", ocijenili su sagovornici.

Bonus video: