DPS stopama lidera: Vučinić je oličenje bahatosti

Vučinić je pozvao na ulazak u Vladu nakon što se niko iz te institucije nije obratio radnicima koji su skoro 10 dana štrajkovali glađu ispred nje
22 komentar(a)
Milo Đukanović, DPS, Cetinje, Foto: Zoran Đurić
Milo Đukanović, DPS, Cetinje, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.10.2014. 19:19h

Demokratska partija socijalista nazvala je poslanika Demokratskog fronta Janka Vučinića oličenjem bezakonja i bahatosti, upakovanog u lagodnu ulogu opozicionog poslanika.

U nepotpisanom saopštenju DPS navodi da je to Vučinić dokazao pozivom na nasilni ulazak u zgradu Vlade. Juče je lider te partije i premijer Milo Đukanović rekao da je Vučinić nevaspitan, i da bi državni organi trebalo da se njime pozabave.

Vučinić je pozvao na ulazak u Vladu nakon što se niko iz te institucije nije obratio radnicima koji su skoro 10 dana štrajkovali glađu ispred nje.

Onako kako se nasilnički ponašao i pozivao ljude na fizičke obračune tokom svog „sindikalnog“ djelovanja, tako je nastavio da širi primitivizam zaklonjen iza poslaničkog imunuteta koji uživa. Najmanje prava da govori o istini i laži ima Janko Vučinić koji, kao poslanik i predstavnik najviše zakonodavne vlasti u Crnoj Gori, poziva na kršenje zakona, bezvlašće i nasilje.

To je učinio pred novinarskim ekipama, kamerama i pred očima čitave crnogorske javnosti, jednako kao što je prije par godina nasilnički izbacivao nekadašnje vlasnike Željezare iz upravne zgrade, pa je samim tim unaprijed propao svaki njegov pokušaj pravdanja. Manipulisanje tuđom nevoljom i umišljaj sopstvene veličine još jednom su otkrili pravo nasilničko lice poslanika Vučinića i ujedno ga eliminisali kao relevantnog političara.

Očekujemo da crnogorska Skupština preispita da li je njen predstavnik pozivanjem na nerede i bezvlašće grubo narušio ugled i funkciju najvišeg zakonodavnog tijela u državi, te da se ostale nadležne institucije pozabave odgovornošću poslanika Vučinića", navodi DPS:

Iz DPS-a poručuju i da nije prvi put da Vučinić krši zakone, pa smatraju da zbog toga bilo kakva ocjena koju iznese na račun Vlade, DPS i Đukanovića "može se smatrati isključivo lažnom, neodgovornom i nemoralnom."

Bonus video: