Bošković: Crna Gora podržava članstvo Makedonije u NATO

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da je Bošković dodao i da su među državama u svijetu rijetki tako dobri i sadržajni odnosi kakvi su između Crne Gore i Makedonije
5 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Vlada Crne Gore
Predrag Bošković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 31.08.2018. 18:19h

Crna Gora iskreno i dobronamjerno podržava napore Makedonije u njenim evroatlantskim integracijama, saopštio je crnogorski ministar odbrane, Predrag Bošković.

On je, nakon sastanka sa makedonskom ministarkom odbrane Radmilom Šekerinskom Jankovskom, rekao da je Crna Gora veliki zagovornik članstva Makedonije u NATO i da konstantno ističe stav da su evroatlantske integracije ključne za stabilnost i prosperitet cijelog regiona.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da je Bošković dodao i da su među državama u svijetu rijetki tako dobri i sadržajni odnosi kakvi su između Crne Gore i Makedonije.

On je sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem, danas na Krivolaku u Makedoniji prisustvovao Danu visokih zvanica, organizovanom povodom završnog dana vježbe artiljerijskog bojevog gađanja na tom poligonu. Prethodno je Bošković sa makedonskom ministarkom obišao Centar za obuku pilota u Skoplju.

Iz Ministarstva je saopšteno da je 47 pripadnika Čete za vatrenu podršku iz sastava Pješadijskog bataljona Vojske Crne Gore, sa 16 pripadnika Armije Makedonije, ove sedmice realizovalo vježbu Izvršenje bojevog gađanja haubicama 122 mm D -30J.

“Učešće na toj aktivnosti od velikog je značaja za razvijanje sposobnosti roda artiljerije, posebno imajući u vidu da je članstvo Crne Gore u NATO nametnulo nove obaveze na polju modernizacije, opremanja i osposobljavanja”, objasnili su iz Ministarstva.

Oni su dodali da je realizacija te aktivnosti dio kvalitetne odbrambene bilateralne saradnje Crne Gore i Makedonije.

Bonus video: