LP: Reakcija Sekulića skup nekorektnih i populističkih tvrdnji

Borančić u reagovanju zaključuje da će Liberalna partija nastaviti da baštini ideje na kojima počiva moderna Crna Gora i demokratski svije
2 komentar(a)
Ammar Borančić, Foto: Liberalna partija
Ammar Borančić, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 26.09.2014. 12:58h

Liberalna partija (LP) je saopštila da je reakcija odbornika Demokratskog fronta (DF) Aleksandra Sekulića skup nekorektnih, poluistinitih i populističkih tvrdnji koje nemaju realno utemeljenje i racionalnu pozadinu u praksi.

"Pokušaj odbornika Sekulića da svojim sarkazmom i doskočicama utiče na politiku Liberalne partije još jedan je u nizu promašaja u takvim javnim nastupima koji se nazivaju političkim izjavama. Osim toga, od grupacije koja nas liberale i politiku koju smo utemeljili u Crnoj Gori naziva "ustašoidnom" i "dukljanskom", ne očekujemo drugačiji, racionalan i neopterećen politikanstvom, stav. Takave izjave posebno su benigne kada govorimo o sportu koji je najznačajniji nacinalni brend i najuspješniji proizvod Crne Gore, a za čiju afirmaciju kroz poseban resor se LP zalaže već 10 godina. Stoga je spočitavanje Andriji Popoviću kao zlatnom olimpijcu i jednom od najtrofejnijih i najuspješnijih sportista u istoriji Crne Gore i bivše SFRJ kada je u pitanju sport, u najmanju ruku bezobrazno", navodi se u saopštenju koje potpisuje portparol LP Ammar Borančić.

On je dodao da Sekulić ubuduće svoje stavove o Liberalnoj partiji treba da argumentuje konkretnim primjerima:

"Na koji je to način LP nanijela štetu građanima i granđakama Crne Gore, kojim političkim potezom je LP odstupila od svoje dvodecenijske principijelne politike a posebno bi nama u Liberanoj partiji bile korisne informacije ko i kako to čuva od promjena pozicije rukovodstva LP koje je većina delegata demokratski i javno izglasala na IV Konferenciji LPCG u septembru 2013. Ova tvrdnja posebno je uvredljiva ako znamo da je Liberalna partija jedina politička organizacija u istoriji višestranačija Crne Gore čije je članstvo imalo mogućnost da bira između dva kandidata za predsjednika partije".

Borančić u reagovanju zaključuje da će Liberalna partija nastaviti da baštini ideje na kojima počiva moderna Crna Gora i demokratski svijet.

Bonus video: