NOVA: Trula daska u koaliciji ELP bio je Bogojević

"Samo se treba prisjetiti bezlične i prazne priče o tome kako ta koalicija neće ni sa vlašću ni sa opozicijom, i o takozvanom "trećem putu", i vidjeti da je to bila jedna velika prevara završena korupcijom"
17 komentar(a)
Evropsko lice Podgorice, Tuzi, Foto: Luka Zeković
Evropsko lice Podgorice, Tuzi, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.09.2014. 12:38h

"Trula daska u koaliciji Evropsko lice Podgorice (ELP), ali ne i jedina na koju je igrao DPS, upravo je njihov nosilac liste Dragan Bogojević, što će se kroz njegove dalje poteze i potvrditi", saopšteno je iz Nove srpske demokratije (NOVA).

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Džavid Šabović je kazao da mu je prijatelj kome vjeruje proslijedio sms poruku da je Bogojević u jeku pregovora te koalicije sa opozicijom o formiranju vlasti u Podgorici “u restoranu 'Konak' na Cetinju ručao sa A. Đ.”.

"Nakon što je visoki funkcioner i poslanik vladajuće SDP Džavid Šabović javno obznanio svoja saznanja s kim se, usred pregovora ELP i opozicije oko koalicije u Podgorici, sastajao nosilac liste ELP Dragan Bogojević, polako se slažu sve kockice, a postaje jasno i kako je došlo do sklapanja saveza DPS-a i SDP-a. Sve ono na šta je, u vezi Bogojevića i njegove koalicije, DF upozoravao u predizbornoj kampanji, dobilo je svoje puno značenje kroz ono o čemu je javnost informisao član Predsjedništva SDP-a Šabović. Samo se treba prisjetiti bezlične i prazne priče o tome kako ta koalicija neće ni sa vlašću ni sa opozicijom, i o takozvanom "trećem putu", i vidjeti da je to bila jedna velika prevara završena korupcijom, odnosno koalicijom DPS-a i SDP-a", navodi se u saopštenju NOVE.

Oni dodaju da Šabovićeva tvrdnja pokazuje "kojim metodama DPS dolazi do vlasti i kako ta partija krši izbornu volju građana".

"Da se radi o jednoj nemoralnoj i podloj organizaciji svjedoči i to da DPS, na jednoj strani, preko medija koje plaća, pokušava da podmeće najbezočnije laži i izmišljotine protiv DF i Nove, a istovremeno na drugoj strani, po uputstvima iz istog centra, preko svojih aktivista i saradnika ANB-a, šire glasine kako su odmetnutog lidera, svog koalicionog partnera, danima vozili u gepeku dok se nije "dozvao pameti" i pristao na koaliciju u Podgorici".

"Pošto Crna Gora u ovom trenutku, pod vlašću DPS-a i SDP-a, nema institucije koje mogu profesionalno istražiti prirodu sastanka između D.B. i A. Đ. bićemo slobodni da obećamo da će nakon promjena i uspostavljanja Crne Gore kao pravne države biti procesuirani svi slučajevi izbornih manipulacija i političke korupcije i da će javnost naročito biti upoznata sa tim kako su to DPS i SDP postajali bliži onda kada su bili u najvećoj svađi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: