Đukanović: Saradnja sa Azerbejdžanom je za primjer

Đukanović kazao da je Azerbejdžan zemlja u razvoju, sa snažnim finansijskim potencijalom za investiranje izvan svojih granica...
2 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 18.09.2014. 17:36h

Dosadašnja saradnja između Crne Gore i Azerbejdžana je primjer kako se za kratko vrijeme može vrlo kvalitetno razviti i razuditi saradnja između dvije države, rekao je premijer Milo Đukanović nakon razgovora sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, premijerom Arturom Rasizadeom i ministrom vanjskih poslova Elmarom Mamadjarovim.

"Ono što je najmarkantnije u toj saradnji, to su dvije krupne investicije. Jedna je izgradnja turističkog rizorta u Kumboru, koji realizuje azerbejdžanska kompanija SOCAR... Druga investicija je priključenje Crne Gore jednom velikom evropskom energetskom projektu - Transanadolijskom i Transjadranskom gasovodu, koji će imati svoj Jadransko-jonski krak i koji će obezbijediti da se i Crnoj Gori učini dostupnim gas iz Azerbejdžana", rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima Azerbejdžan je zemlja u razvoju, sa snažnim finansijskim potencijalom za investiranje izvan svojih granica...

"To je velika šansa za Crnu Goru i ja vjerujem da će se to vrlo brzo i opredmetiti kroz realizaciju novih investicija iz te zemlje", zaključio je Đukanović.

Bonus video: