Nuland primila Krivokapića: Za NATO treba čista demokratija

“Politički subjekti u Crnoj Gori moraju biti svjesni da nijednim svojim potezom ne smije ugroziti te istorijske prioritete”, rekao je Krivokapić
8 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Viktorija Nuland
Ranko Krivokapić, Viktorija Nuland
Ažurirano: 18.09.2014. 09:11h

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić sastao se juče u Stejt dipartementu sa visokom zvaničnicom SAD Viktorijom Nuland koja tokom svoje julske posjete Crnoj Gori nije imala vremena za susret za njim.

Ona je polovinom jula razgovarala sa opozicijom i svim visokim državnim zvaničnicima, osim sa Krivokapićem.

Tokom susreta Krivokapića i pomoćnice državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju istaknuto je, kako se navodi u saopštenju, da će naredna godina za Crnu Goru neraskidivo biti vezana za prioritete EU i NATO integracija.

“Krivokapić je rekao da Crna Gora zna svoje NATO obaveze i u oblasti vladavine prava i reforme bezbjednosnog sektora na što je ukazano na samitu u Velsu. Zato je poziv u NATO ujedno i potvrda demokratskog i reformskog potencijala Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju dostavljenom “Vijestima”.

“Politički subjekti u Crnoj Gori moraju biti svjesni da nijednim svojim potezom ne smije ugroziti te istorijske prioritete”, rekao je Krivokapić.

Navodi se da su “obostrano konstatovali da članstvo u NATO podrazumijeva čistu demokratsku državu”. Sastanku je prisutvovao zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Ji.

Bonus video: