Balotiće sad imaju dva predsjednika MZ

Opština priznaje Rašita Dautovića (BS) za predsjednika...
130 pregleda 2 komentar(a)
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.09.2014. 15:20h

Balotiće u Rožajama je, po svoj prilici, jedina mjesna zajednica koja ima dva predsjednika. To su, u ime Bošnjačke stranke hodža Rašit Dautović, te ispred Demokratske partije socijalista navodno reimenovani Rifat Dautović.

Obje strane tvrde da su oni legitimni zastupnici Mjesne zajednice. Dautović tvrdi da je jedini legitimni predsjednik MZ Balotiće. On je naveo da se imam i funkcioner BS Rašit Dautović proglasio za predsjednika MZ nakon što je izgubio na mjesnom zboru.

Dautović tvrdi da je od 116 prisutnih na zboru, njih 59 odabralo mjesni savjet koji gaje jednoglasno imenovao za predsjednika MZ. ,,U MZ su materijalni dokazi, sa potpisima i matičnim brojevima, da sam ja legitimni predsjednik. Kada su vidjeli da ne mogu nadglasati većinu, članovi BS i Islamske zajednice su se izdvojili i izvršili samoimenovanje", tvrdi Dautović. Međutim sekretar Sekretarijata za opštu upravu Hamdo Šutković (BS) tvrdi da je mjesni odbor za predsjednika MZ imenovao Rašita Dautovića. „Šutković nema pravo da proglašava, on je samo mogao da prisustvuje izboru. Svojim uplitanjem on je potvrdio da je tu bio kao aktivista BS, a ne predstavnik Opštine kako je sam izjavio", rekao je Rifat Dautović.

Prozivku računao kao glasanje Šutković tvrdi da je Rifat Dautović. prozvao prisutne na zboru, a njihov odaziv upisivao kao glasanje za mjesni odbor.

“Prekinuo sam tu obmanu, nakon čega je Dautović napustio zbor. Preuzeo sam predsjedavanje kao ovlašteni predstavnik lokalne uprave I većinom glasova smo odabraH mjesni odbor koji je jednoglasno imenovao Rašita Dautovića”.

Bonus video: